vadex vadgasztro fesztivalA VADEX Mezőföldi Zrt. nem csak Fejér megye legnagyobb erdő- és vadgazdálkodója, hanem az ország egyik legjelentősebb vadhús felvásárlója, feldolgozója és értékesítője.

Társaságunk elkötelezett a hazai vadhús fogyasztás népszerűsítésében, mely törekvésünk egyik fő zászlóshajója a 2007-ben útjára indított Országos Vadgasztronómiai Fesztivál.

A Vadgasztronómiai Fesztivál mára az országos egyik meghatározó gasztronómiai rendezvényévé nőtte ki magát. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy fesztiválunkat 11 év óta minden évben és évről évre egyre több főzőcsapat, vásározó és látogató tiszteli meg.

Az évek alatt nem csak a rendezvény, hanem az annak helyet adó Sárvíz-völgye Erdészeti, Vadászati és Ökoturisztikai Központ is folyamatosan fejlődött, épült és szépült. A fesztiválra látogatók szinte minden évben találkozhatnak valami újdonsággal, melyek közül kiemelendő az Erdészeti-vadászati múzeum, a Kemencetér, a Martonvásári világrekord őzbakról készült bronzszobor, az Erdei szentély, harangláb és emlékoszlop. Ezen látnivalókat az év többi részében is érdemes megtekinteni!

Évtizedes elkötelezett munkánknak, a fesztivál egyedi hangulatának jó híre határainkon túlra is eljutott, több külföldi csapat is jelezte a fesztivál főzőversenyén való részvételi szándékát. A rendezvény történetében ezzel új időszámítás kezdődött, az Országos Vadgasztronómiai Fesztivállal megteremtett hagyományokat Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál néven, a Magyar Vadgazdálkodók Egyesületével együttműködve visszük tovább.

A fesztivál minőségét és színvonalát fémjelzi, hogy fővédnöki felkérésünknek dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter úr évek óta örömmel tesznek eleget.

A látogatókat az idei évben színes is programokkal várjuk, kellemes kikapcsolódást biztosítva a természet és a gasztronómia szerelmeseinek és a családdal érkezőknek is! Az egész napos jó hangulatról Sági Szilárd műsorvezető gondoskodik.

Egyetlen gasztronómiai fesztivál sem múlhat el főzőverseny nélkül, így a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál is ezzel a kellemes illatokat és pazar ízélményeket nyújtó versenyszámmal kezdődik reggel 8 órától. Minden induló főzőcsapat versenyben van az Erdei Ételek Mestere címért, mely címet a neves szakmai zsűri ítéli oda a legjobb bográcsos vadételt készítő csapatnak. A napot fúvószenekar által kísért majorett bemutatóval nyitjuk meg, majd a hivatalos köszöntőket követően 10 órától látványos vásári produkció, néptáncbemutató és szarvasbőgő stand up fokozzák a hangulatot.

A folyamatos színpadi produkciók mellett a kisebbek a Játszó-tér programjain vehetnek részt, a nagyobbak kipróbálhatják quadjainkat vagy tesztelhetik a legújabb terepjáró modelleket. A szórakozási lehetőségeket felsorolni is nehéz: lesz kisállatbemutató, kalandpark, erdei iskolai és kézműves foglalkozás, vadászpróba, arcfestés, lovaskocsizás, óriáskirakó, trófea és preparátum kiállítás, de érdemes kilátogatni a Fácános Kupa koronglövő versenyre is. A gasztronómiai és kézműves vásárból pedig a nélkülözhetetlen vásárfia is beszerezhető. Semmiképpen ne hagyják ki az állami erdőgazdaságok és a térségben működő kisvállalkozók által előállított, erdőről-mezőről származó alapanyagból készült termékeket!

Azonban vannak, akik nem csak szórakoznak, hanem Önöknek, kedves Látogatóknak készítik az ízletes vadételeket, melynek köszönhetően – a megváltott ebédjeggyel – hagyományos és modern vadételekkel kényeztethetik ízlelőbimbóikat. A főzőversenyben készülő bográcsos vadételek, az óriásbográcsban rotyogó vadpörkölt és a nyárson sült vaddisznó mellett tárcsás vadraguval és vadburgerrel bővítettük a fesztivál képzeletbeli étlapját! Most egy profi konyhájába és a forgatás kulisszáiba is beleshetnek, ugyanis a fesztiválon forgatják a nagysikerű Vadászok konyhája televíziós gasztrosorozat következő részét, melyben ez alkalommal Gulyás Andrea közigazgatási államtiktár asszony ragad fakanalat Csejtei Tamás mellett.

A jóleső ebéd után pedig átadhatják magukat a szurkolás örömének, ugyanis szeptember 2-án, Soponyán az is kiderül, hogy ki nyeri a 2017. évi STIHL Országos Fakitermelő Bajnokságot!

Forrás: VADEX Zrt.