magyar sziget vadász szemmel Kittenberger Kálmán emléktúraIdén is találhatnak a Magyar Szigeten érdekes programot azok, akik érdeklődnek a vadászat iránt. Most Kittenberger Kálmán emléktúrát hirdettek meg a szervezők, melynek két időpontja július 29. és 30. A busz mind a két nap 10 órakor indul a Magyar Szigetről!

Immáron hagyományszerűen idén sem marad program nélkül a Magyar Szigetre kilátogató vadász, vagy vadászat iránt érdeklődő. Éveken keresztül lehetett találkozni a helyszínen Szemző Péter solymásszal, és Noveczki Katalin vadászkutya kiképzővel, s magyar vizsláival. (Velük az Erdőzúgás vadászmagazin Magyar Sziget Különkiadásában már a hallgatók is találkozhattak!)

Az idei "vadászprogram" pedig nem máshoz, mint magához Kittenberger Kálmán nevéhez kapcsolódik, hisz az Afrika-kutató vadász halálának 40. évfordulója van ebben az évben. Erről természetesen az Erdőzúgás vadászmagazin is megemlékezett egy korábbi adásában (a műsor IDE kattintva meghallgatható, letölthető).

A programról a Magyar Sziget honlapján az alábbi írás olvasható:

Még egy új program: Kirándulás a legnagyobb magyar vadász emlékkiállítására

Ki a vadász?! - címmel emlékkiállítás nyílt az Ipoly Erdő Zrt. Nagymarosi Erdészetének kiállítótermében a legismertebb magyar vadász, Kittenberger Kálmán halála 50. évfordulójának alkalmából. Azok az elvek, amelyet emberként, nemcsak a vadászetikában következetesen megtartott, alázata, pontossága a természet tudományos vizsgálata során, s emellett mély hazaszeretete igazi példát állít elénk.

A Magyar Szigetről július 29-én és 30-án ( kedden és szerdán) délelőtt 10 órakor indul egy-egy 20 személyes mikrobusz Nagymarosra a kiállításra, ahol a kirándulók szakavatott vadász segítségével ismerhetik meg a nagyszerű tudós, hazafi életművét. A kirándulásokra az információs sátorban lehet jelentkezni! Amennyiben az érdeklődés megköveteli, természetesen több időpontot is szerveznek a jelentkezőknek.

Nos hát, ki a vadász? Kálmán bácsi minden porcikájában az is volt. Nem csoda hát, hogy mindenki számára rejt egy-két megkapó apróságot a kiállítás, ami elgondolkodtat, s ha megállva időt szánunk megismerésére, biztosan kedvet kapunk Kittenberger könyveinek olvasására is.

------

A hagyományokhoz hűen pedig idén is lehet íjászattal foglalkozni a tábor területén.

A következő Erdőzúgásban Zagyva György Gyulával, a Magyar Sziget főszervezőjével is beszélgetünk a kirándulásról, mely pénteken 16 órakor lesz hallható, itt a Szent Korona Rádióban!

(magyarsziget.hu; Szent Korona Rádió)