bírságot kapott a hadseref erdőirtásértAmint arról korábban beszámoltunk, az MGSZH Miskolci Erdészeti Igazgatósága megbírságolta azt az erdőbirtokossági társulatot, amelynek kezelt erdőterületén a Honvédelmi Minisztérium egy objektumot épített. Ez esetben az erdőt nem a sokszor joggal hibáztatott cigányok, hanem a hadsereg semmisítette meg. A bírság jogos, mivel az EBT elnöke és korábbi elnöke valóban nem tett meg mindent annak érdekében, hogy a hadsereg ne tarthassa birtokában az erővel elfoglalt magánerdőt – olvasható a cmm.hu oldalon.
Az erdészeti hatóság a jogerőre emelkedett  határozatában egy erdőbirtokossági társulatot egy erdő megsemmisülése miatt bírságolt meg több mint 2,5 millió forintra.

Ez esetben az erdőt nem a sokszor hibáztatott cigányok, hanem a hadsereg semmisítette meg.
A bírság jogos, mivel az EBT elnöke és korábbi elnöke valóban nem tett meg mindent annak érdekében, hogy a hadsereg ne tarthassa birtokában az erővel elfoglalt magánerdőt.
Csakhogy, a Legfelsőbb Bíróság nemcsak, hogy nem tett meg mindent annak érdekében, hogy a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter 2008. május 7-én jogerőre emelkedett határozatával is törvénysértőnek minősített honvédelmi célú igénybevétel megszűnhessen, de azzal, hogy az egyedül hatékony eljárásra törvényileg felhatalmazott erőtulajdonos perképességét elutasította a saját erdőjét érintő ügyben, az LB maga is aktív szereplőjévé vált a törvénysértő állapot fenntartásának.

Mert a hatóság által pontosan szabályozott erdészeti munkákkal megbízott Kánya-hegyi Erdőbirtokossági Társulat kizárólag erdőt ápolhat, és nem intézkedhet tulajdoni kérdésekben, tehát a tulajdonos perképességének megvonásával esélye sincs a hadsereg ellen jogi úton fellépni.

Forrás: ForestPress