ketreccel és csirkével próbálják elkapni a pumátKetreccel és csalétkül szolgáló csirkével próbál a rendőrség elfogni egy állítólagos kóbor pumát a közép-lengyelországi Kaliszban. A rejtélyes vadállat egyelőre nem mutat túlzott érdeklődést a szárnyas iránt, nem ad életjelet.
A kalisziak számára továbbra is kérdés, mit keres a városban szabadon egy puma, már csak azért is, mert ennek az állatnak a természetes élőhelye az amerikai kontinens. Hogy mégis ott jár közöttük, arra az a bizonyíték, hogy valaki lefényképezte hétfő hajnalban az állatot, és a képet bevitte a rendőrségre, ami alátámasztotta a már keringő mendemondát, miszerint egy nagy vadmacska fosztogat a város külső területein.

A kaliszi városi rendőrség szóvivője szerint a csalétek egy helybeli állatorvos ötlete volt, a ketrecet is ő kérte kölcsönbe egy állatvédő szervezettől.

A módszer ugyan még nem vezetett eredményre, a járőrök szemmel tartják azt a területet, ahol az állatot látták, és próbálnak nyomára bukkanni, bár a rejtélyes lengyel puma létezésére egyelőre csak a fénykép utal.

Forrás: MTI