vaddisznóvadászatA hétvégén vaddisznóvadászatot szerveztek Nagybányán. A 15 fõs vadászcsoport azokat a városrészeket járta végig, ahol gyakran bukkannak fel vadállatok.
Erre az akár rendkívülinek is mondható vadászatra számos lakossági panasz nyomán kerítettek sor. Az utóbbi idõben ugyanis, fõleg az esti órákban, a város erdõhöz közel esõ részein gyakran lehet látni vaddisznókat. A vadállatok rendszeresen lejárnak a városba, riadalmat keltve a környéken járók, illetve lakók körében. Elsõsorban Firizán, a Veresvíz utcában, Borpatakon és a tüdõkörház környékén bukkannak fel élelem után kutató vaddisznók.

Az illetékes hatóságok 45 vaddisznó soron kívüli kilövését engedélyezték, viszont a hétvégén csak két példányt sikerült elejteniük a vadászoknak. Az állatok nyilván megérezték a veszélyt. Az elejtett állatokat a vadászok kapták meg, összesen 700 lejért cserébe.
A hivatalos vaddisznóvadászati idény augusztus elsején kezdõdik, és 2012. február 15-ig tart. Ez idõ alatt 163 állatot szabad kilõni a megye területén. Addig viszont még 43 úgymond városi vaddisznó elejtésére nyílik lehetõségük a vadászoknak.

Forrás: Nagybánya