vadőrképzésElindult a szervezés, a képzés, a munkáltatók felvették a képzőintézményekkel a kapcsolatot, hogy a lehető legjobban összehangolják a tanfolyamokat a vadászatra jogosultakkal, a hivatásos vadászokkal.
A vadőrök több időt is kaptak a képzés elvégzésére.

A képzés indulása több hónapot csúszott az eredeti tervekhez képest, így a jogalkotó a 2014. január 1-jei határidő helyett május 31-éig teszi kötelezővé a vadőröknek a tanfolyam elvégzését és a vizsga abszolválását – tudtuk meg Krauzer Ernő rendőr alezredestől, a Belügyminisztérium Oktatási, Képzési és Tudományszervezési Főigazgatósága Oktatási igazgatóságának igazgató-helyettesétől és kiemelt főelőadójától.

Az első tanfolyam és vizsga Nógrádmegyerben lesz augusztus 1-2-án. A 3 csoport online sajátítja el a tananyagot, a két nap alatt a gyakorlati képzésen és a vizsgán kell túlesniük.

Az érintettek a tanfolyammal kapcsolatos minden részletet, valamint a képzés programját, a tananyagot, valamint az elméleti és gyakorlati vizsgakérdéseket megtalálják egy külön erre a célra létrehozott honlapon, a Rendészeti vezetőképzési és vizsgaportálon.

Ez azért fontos, mert az elméleti tananyagot online is elsajátíthatják a hivatásos vadászok. Szintén ezen az oldalon regisztrálhatnak, és a regisztráció után jelentkezhetnek a tanfolyamokra és vizsgákra, amelyeket minden megyében a vadászatra jogosultakkal, a vadászati érdekképviseletekkel egyeztetett időpontban és helyszínen szervezik meg.

Krauzer Ernő kérdésünkre korábban elmondta: a tananyagot – az elméletit és a gyakorlatit egyaránt – úgy állították össze, hogy ne a valóságtól elrugaszkodott legyen, tisztázzon minden kérdéses jogi részletet, és leginkább tájékozottsággal, magabiztossággal ruházza fel a vadőröket.

Az összeállításnál figyelembe vették az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek szakterületének sajátosságait, így a hivatásos vadászoknak is külön a munkájuknak megfelelően kidolgozott anyag áll rendelkezésükre. Hogy a képzések valóban eredményesek legyenek, minőségbiztosítási rendszert is kidolgoztak, valamint a tanfolyamokat is ellenőrizni fogják.

Mindemellett pedig a Hivatal és Krauzer Ernő személyesen is áll az érdeklődők rendelkezésére a +36-1/391-35-56 vagy a +36-20/234-3554-es számon, illetőleg a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, hogy semmilyen félreértések ne lengjék körül a képzést.