Míg máshol szigorítják a fegyverhez jutás lehetőségeit, Idaho állam vadgazdálkodási szakembereit ez nem érinti. A vadászat népszerűsítéséért csökkentenék a minimális korhatárt - áll a Reuters oldalán.

A törvényváltoztatás értelmében már 10 éves gyerekek is vadászhatnának lőfegyverrel olyan nagyvadakra, mint például szarvasra, farkasokra, vagy akár medvékre is. Mindehhez a kiskorúnak sikeres vadászvizsgát kell tennie, és szülői felügyeletet kell mellé biztosítani. A republikánus javaslat ezzel tenné a vadászatot vonzóbb családi tevékenységgé, és mozdítaná ki a családokat a laptopok és tabletek elől.

Az államban évek óta stagnál a vadászati és halászati engedélyek száma. A törvényhozók nem titkolt célja ennek a trendnek a megszakítása, azonban fel vannak készülve rá, hogy kritikával fogadják majd néhányan módosításukat. A Halászati és Vadászati Hivatal helyettes vezetője elismerte, hogy pár családnak nem tetszhet majd az ötlet, hogy 10-11 éves gyerekek kezébe lőfegyvert adhassanak.

A fiatalabb lövészek egyik problémája a pontatlanabb lövések is lehetnek. "A gyerekek nagyon izgatottá válhatnak, hogy megsebesíthetnek egy állatot. Ezért olyan lövéseket is végrehajthatnak, amiket egy tapasztalt vadász nem tenne meg" - mondta egy vadászati oktató.

Forrás: Kitekintő