Természetvédelmi vetélkedőt rendeztek a NYÍRERDŐ Zrt. Nagyerdei Erdei Iskolájában a vizes élőhelyek világnapja alkalmából. Ez arra emlékeztet, hogy 1971-ben február 2-án fogadták el az iráni Ramsar városában az úgynevezett Ramsari Egyezményt.

A különféle országok kormányai ebben vállalták a vizes élőhelyek védelmét a biológiai sokféleség megőrzése érdekében.

A Debreceni Erdészet épületében működő erdei iskola versenyén a Bolyai János Általános Iskola és a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola 15-15 diákja vett részt. A harmadik osztályos tanulók ötfős csapatokban mérték össze tudásukat. A feladatok között egyebek mellett keresztrejtvények és találós kérdések is voltak, emellett növényeket, állatokat, lábnyomokat kellett képekről felismerniük. A győzelmet végül a Kölcsey Iskola egyik csapata szerezte meg. Ajándékként természetvédelemmel kapcsolatos könyveket, kiadványokat, társasjátékokat kaptak a fiatalok.

Nemcsak általános iskolások, hanem óvodások is ismerkedtek a természettel. A Sipos utcai óvoda 53 aprósága a Nagycserei erdőben vett részt vadetetésen. A kétórás erdőjárás során a gyerekek láttak őzeket és mókusokat, megnéztek egy borzvárat, lábnyomokat és madárhangokat tanulmányoztak. A túrán egy erdész és egy vadőr is részt vett. A kicsik alaposan felkészültek: répát, almát, kukoricát, körtét és káposztát is vittek magukkal a vadon élő állatok számára – foglalta össze a tudnivalókat Huszti Anett oktatási központvezető.

Forrás: Nyírerdő zrt