Az Országos Magyar Vadászkamara Heves megyei Területi Szervezete vizslaversenyt szervez, amelyen részt vehet minden Heves megyei lakosú vadász, vagy aki Heves megyében vadászik, vizslájával, retriever, fürjész-kajtatóeb kutyájával, amelynek van alkalmassági vizslája, másodsorban, aki most akar alkalmassági vizsgát tenni.

A verseny során az elért eredmény szerint besorolás lesz, kiemelten az első három helyezett kap díjat, illetve valamennyi kutya emléklapot kap. Fel lehet ajánlani különdíjat, pl.: legjobb mezei munka, legjobb légszimat és vonszalékmunka, legjobb vízi munka eredményért is .

A verseny helyét a Boldogi Vadásztársaság biztosítja.

Tervezett időpont: október 11.

Helye: Boldogon a Vadászház, mely Hatvan felől érkezőknek a település szélén az út bal oldalán ki lesz táblázva.

Megnyitó 8 órakor a vadászháznál.

A verseny végén eredményhirdetés, díjátadás után mindenkit ebédre várunk.

Nevezési díj: vizsgázott kutyáknak 1000 Ft, nem vizsgázott kutyák után 4000 Ft (ők eredményes vizsga után igazolványt kapnak.)

Nevezési határidő: szeptember 30, melyet a kamara címére kell beküldeni (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) körülbelül 14 kutya nevezését fogadjuk el, beérkezési sorrendben, a vizsgázott kutyák a nevezés elfogadásánálelőnybe részesülnek.

A versenyt a vizslák stb. alkalmassági vizsga szabályai szerint tartjuk.

Feladatok: mezei munka, keresés, légszimat és vonszalék munka, vízi munka (lőtt vízivad elhozás mély vízből), viselkedés lőálláson.

Nevezéshez az alábbi adatokat kérjük: kutya neve, ivara, színe, fajtája, születési ideje, év hó nap, vadász neve, lakcíme, vadásztársaság neve, vadászjegy száma, telefonszáma (nevezni az egy éves kort betöltött kutyákkal lehet.)

A vizsgára a kutyát pórázon kell vezetni, a vadász hozza a puskáját is és legalább 4 töltényt, de kérni lehet, hogy a versenyt rendező vadásztársaság kirendelt helyi hivatásos vadásza lőjön, amikor az szükséges lesz. Ezt nevezéskor jelezzék.

Forrás: Hevesi Vadász