A természetfotózás sok szálon találkozik a vadászattal. Főleg, ha egy vadász nem fegyvert, hanem fényképezőgépet fog a kezében.
A sok türelem és a kitartás meghozza gyümölcsét, a természetfotósok megismételhetetlen pillanatokat örökíthetnek meg gépeikkel. A Vadászati Kulturális Egyesület ebben az évben is meghirdette fotópályázatát, melyre 167 kép érkezett be 26 alkotótól. A zsűrizést követően a legjobb 76 képet egy kiállítás keretében mutatták be a nagyközönségnek.

Cseterki Imre, vadász, természetfotós képeihez felejthetetlen emlékek köthetőek. Ezt a medvét a távoli Kamcsatkai – félszigeten fényképezte le. Számára a fényképezés és a vadászat elválaszthatatlanok.
A Vadászati Kulturális Egyesület a közelmúltban alapította meg Természetfotó Körét, ami összefogja azokat a vadászokat, akik nem csak fegyverrel, hanem fényképezőgéppel is kimennek a természetbe.
A kiírt pályázatra 167 fotót küldött be 26 természetfotós. A zsűri ezek közül 76 képet ítélt kiállításra érdemesnek. A fotók között van 20 olyan, amelyik megkapta a Vadászati Kulturális Érték címet is.
A Vadászati Kulturális Egyesület Természetfotós Köre azzal a céllal jött létre, hogy a természetfotósok által megörökített képek olyan pillanatokat meséljenek el szemlélőiknek, melyeket csakis a természetben élhet át az ember.

{mp4remote}http://www.tvkeszthely.hu/hir_videok/vadaszatfenykepezovel20141211.mp4{/mp4remote}

Keszthelyi Televízió - Szabó Csilla

Forrás: Régió 1