Nagykanizsa - Rapsickodó vadász ellen emeltek vádat a napokban, a negyvenes éveiben járó férfi két szarvasborjút lőtt le, de csak az egyiket adta le a vadásztársaságánál.

A vádiratba foglalt történet szerint a 43 éves B. Zoltán a Kis-Balaton Vadásztársaság tagjaként 2013. október 18-án este a társaság nagybakónaki Öreg-hegyhez közeli területén vadászott ismerőse társaságában, aki csak kísérőként volt vele. B. Zoltán a vadászaton két lövéssel két szarvasborjút ejtett el. Az állatokat a helyszínen megnyúzta, majd autóval elszállította. Az egyik borjú a vadász édesapjának nagykanizsai melléképületébe került, míg a másikat a vadásztársaságnál leadta. Azzal, hogy az egyik vadat nem jelentette be és eltulajdonította, a vadásztársaságnak 60 ezer forint kárt okozott, annak ellenére, hogy a hatóság a kizsigerelt vadat lefoglalta B. Zoltán édesapjánál. A vadhúst ugyanis a nyomozás során a rendőrség kiadta a vadász apjának, mert nem volt elég bizonyíték arra, hogy a lefoglalt hús bűncselekményből származik. A férfi pedig a vadhúst a kutyáikkal megetette.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba érdeklődésünkre közölte, hogy történtek alapján a kanizsai járási ügyészség B. Zoltán ellen lopás miatt emelt vádat.

Forrás: Zaol