Manapság egyre többen vadásznak lakóhelyüktől távolabb eső területeken. Ilyenkor érdemes megfontolni, hogy a vadászati szolgáltatások mellett szállást is igénybe vegyünk.
A simontornyai Fried Kastély Szálloda**** és Étterem egyike azoknak a magyarországi szállodáknak, amelyek vadászati lehetőségekkel is bővítették kínálatukat. Szili Bernadettel a szálloda értékesítési vezetőjével beszélgettünk a környék vadászati lehetőségeiről és a szálloda szolgáltatásairól.

Milyen vadászati területek és vadászható fajok várják a szállodájukba látogató vendégeket?

A szálloda a Dél – Dunántúl legnagyobb kiterjedésű vadászati területének közepén fekszik, közel a Gyulaji és Gemenci erdőkhöz, így többek között olyan kis- és nagyvad elejtésére van lehetőség, mint fácán, vadkacsa, vadliba, balkáni gerle, nyúl, őzbak, gímszarvas, dámszarvas, vaddisznó. Különösen kiemelkedő a Gyulaji Zrt. területeinek dámvad állománya, dámtrófeái kiemelkedő helyet foglalnak el a jelenlegi világranglistán.

Milyen módon vehetnek igénybe vadászati szolgáltatásokat Önöknél a vendégek?

Szállodánk közvetlen kapcsolatban áll egy profi vadászatszervezővel, aki az igényekhez igazodva nem csak a papírmunkák intézésében segíti a vadászokat, a terepre is velük tart. Az engedélyek beszerzése, biztosítások intézése, a vadhús hűtése, transzfer és szükség esetén tolmács biztosítása csak néhány a szolgáltatások közül, amelyekben a vadászok segítségére van.

Beszéljünk kicsit a szállodáról. Milyen környezetben hajthatják álomra fejüket a vadászatról hazatérő vendégek?


Ezen a téren is nagyon sokszínű a szálloda. Három épülettel rendelkezünk: Kastély, Liliom szárny, Vadászház és mindegyik más – más miatt érdekes, így mindenki megtalálhatja a neki leginkább tetszőt. A kastély szobái kézzel faragott vietnami bútorral kerültek berendezésre, igazán romantikus környezetet biztosítva. A Liliom szárnyban már modernebb, ugyanakkor szintén elegáns hangulat uralkodik. És most jön az igazi érdekesség, a szálloda felépíttette saját

Vadászházát 4 db Standard szobával, 1 db két légterű apartmannal és a Trófea teremmel, igazán hű környezetet biztosítva a vadászatra érkezőknek. A Kastély melletti domboldalon felépült Vadászház akár teljes épülete kibérelhető kisebb vadásztársaságok részére. Ez esetben szállodánk a Trófea különtermet grátisz biztosítja, amely kiváló lehetőséget nyújt egy üveg bor melletti eszmecserére, vadételes vacsorákra.


Milyen egyéb szolgáltatásokat nyújt a szálloda?


A szállás mellett természetesen étkezés igénybevételére is lehetőséget biztosítunk. Szállodánk elegáns éttermének étlapján magyar- és nemzetközi ételkülönlegességek egyaránt megtalálhatóak, illetve félpanziós ellátásra is lehetőség van.

A családot sem érdemes otthon hagyni, hisz a szállodában megszálló vendégek díjmentesen vehetik igénybe Wellness és Fitness Központunk szolgáltatásait: egész évben üzemelő fedett, fűtött úszómedence, és melegvizes masszázs-pezsgőfürdő medence, finn-, infra-, aroma szaunák, élményzuhany, gőzkamra, aroma tepidárium, légkondicionált fitness terem, nyáron kültéri medence, jacuzzi és napozó terasz. Emellett térítés ellenében masszázsok és aromafürdők széles választéka is várja a vendégeket.


A wellness szolgáltatások mellett olyan programlehetőségekkel bővítette kínálatát szállodánk, mint borkóstoló a szálloda saját borospincéjében saját készítésű Arany – díjas borokkal, íjászkodási lehetőség, lovas kocsikázás Simontornyán. Mindemellett az aktív pihenés szerelmeseinek a környék sok kirándulási és túrázási lehetőséget biztosít.

További információ: www.friedhotel.hu