Visszajött a csőd széléről Oszter Sándor (66)!
Pár hónappal ezelőtt még úgy volt, hogy simán elárverezi a Kossuth-díjas színművész diósjenői vadászkastélyát a bank, amire 315 ezer svájci frankos jelzálog (82 millió Ft) volt korábban bejegyezve, ám hosszas tárgyalások és egyeztetések után, ha nehezen is, de kilábalt az őrületes hitelcsapdából a színész.
A színész elképesztő kalamajkába sodorta saját magát és családját a naivsága és a jólelkűsége miatt. Hat évvel ezelőtt irgalmatlan mennyiségű hitelt vett fel, ráadásul nem is magának, hanem egy barátjának. A színész minden követ megmozgatott, hogy kilábaljon a hitelcsapdából. Évekig árulta jócskán áron alul a 750 milliós diósjenői birtokot, elkeseredésében már 250 millióval olcsóbban is megvált volna tőle, csak hogy egyenesbe jöjjön valahogy, ám így sem talált vevőt, így mostanáig úgy tűnt, hogy végleg összecsapnak a hullámok a feje fölött. A bank felmondta a szerződést, és úgy volt, hogy a fennmaradó – információink szerint 53 milliós – összeget a 2,5 hektáron elterülő birtok elárverezéssel hajtja be rajta a bank.

– Idegőrlő egy időszak volt, de mostanra végre sikerült mindent elsimítanom. Már nem árulom a vadászbirtokot, mert sikerült megmentenem – sóhajtott Oszter. – Sajnos nagyon naiv voltam, és egy szélhámos, akiről azt hittem, hogy a barátom, bevitt az erdőbe. Segíteni akartam rajta, és felvettem ezt az irgalmatlanul sok hitelt, ő pedig felszívódott. Elismerte, hogy nem én követtem el a dolgot, de ettől még nem térül meg a pénzem. Tudomásom szerint jelenleg is büntetőeljárás folyik ellene.
Kérésünkre Oszter végül elmondta, hogy sikerült megállapodnia a bankjával az utolsó utáni pillanatban.
– Hát nem volt egyszerű menet. Előbb átváltottuk forintalapúra a hitelemet, majd fedezetekkel fedeztem a tartozásaimat. Vannak erdőim, szántóim, birtokaim, és ezeket felajánlottam garanciának a banknak, hogy megkapják a járandóságukat. Azaz rendeztem mindent – mondta Oszter, aki a történtek után természetesen százszor is meggondolja, hogy adjon-e kölcsön bárkinek is.
Azt nem mondom, hogy soha senkinek nem fogok kölcsönadni, de azt biztos, hogy nagyon meggondolom, kinek. Rengeteget csalódtam az emberekben. Csalódás csalódás hátán ért. De ez van. Ami megtörtént, az megtörtént.

Forrás: Blikk