A Gemenci erdő területén 100 évvel ezelőtt elindított keskeny nyomtávú vasút teremtette meg a lehetőséget a kisvasutas erdőjárásra.
A ma már főleg turisztikai célokat szolgáló, Magyarország egyetlen ártéri erdei vasútja abban az értelemben is kuriózum, hogy erdőgazdálkodási feladatokat is ellát, hiszen még faanyagszállításra is használják. A centenáriumot egész napos családi eseményekkel, különleges túrákkal és sűrített járatokkal ünnepli meg a Gemenc Zrt. A száz évre visszatekintő erdei vasút értékét azzal is elismerték, hogy idén a Magyar Turizmus Zrt. az erdőgazdasággal közösen a Gemenc Zrt. Ökoturisztika Központjában, Pörbölyön rendezi meg a Kisvasutak Napja országos eseményt is.
A Gemenc Zrt. erre a különleges eseményre tisztelettel meghívja Önt.

Sajtóregisztráció:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az esemény időpontja:
2015. szeptember 12. (csütörtök) 10:00 órától

Az esemény helyszíne:
Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ – Pörböly, Bajai út 100. GPS 46° 12’0042” N 18°49’5783” E

PROGRAM
NAGYSZÍNPAD – Pörböly

10:00 Megnyitó
10:40 Vonatozás citerazenével
14:00 Sióagárdi Fecske Bábcsoport előadása
15:00 A ZENE AZ KELL - A Bajai Fiatalok Színházának zenés előadása hazai és világhírű musicalekből
16:00 Kolompos Együttes előadása

TOVÁBBI PROGRAMOK

? kézműves foglalkozások (fajáték készítés, agyagozás, gyöngyfűzés) ? langalló sütés kemencében, kóstolóval ? népi játékok ? a Gemenci Erdei Vasút modelljeinek bemutatója ? kézihajtányozás ? mézkóstoló ? helyi termékek vására ? kvízjátékok ? kisvasúti tablókiállítás

LASSI MEGÁLLÓ
Halászati eszközök bemutatója, hálókészítés, keszegsütés, segway-túrák, íjászat és bábkészítés (12:00-ig, zsákomban a bábom) várja az érdeklődőket.

A vonatok Pörböly – Lassi – Gemenc-Dunapart állomások között rendkívüli, sűrített menetrend szerint közlekednek ezen a napon.