Mintegy 10 millió forintos kár érte a Tapsony és Vidéke Petőfi Vadásztársaságot. Ismeretlenek ugyanis hétvégén feltörték az egyik trófearaktárat, ahonnan 7 darab, még bírálat előtt álló gímszarvastrófeát loptak el.
Információnk szerint nem ez volt az egyetlen eset a közelmúltban Somogyban.

Ezeket a gímszarvas trófeákat lopták el ismeretlenek a Tapsony és Vidéke Petőfi Vadásztársaságtól a hétvégén. A fényképeket azok az osztrák vendégvadászok készítették, akik elejtették ezeket a vadakat. A tettesek az egyik raktár zárát feltörve jutottak be az épületbe, ahonnét a 7 értékes trófeát eltulajdonították.

Meiszterics János, elnök-vadászmester, Tapsony és Vidéke Petőfi Vadásztársaság:
- Nem hallottunk semmit, nagyon csendben jöttek be, ez csendben történt. Úgyhogy semmi jele nem volt, hogy autó vagy valami más mozgás lett volna. Itt van a szomszédban egy horgásztó, ott van egy halőr, ő sem tapasztalt semmit, és a vadászháznak a gondnoka sem, sajnos.

A történtek miatt óriási kár érte a vadásztársaságot. Az ellopott trófeák értéke ugyanis eléri a 10 millió forintot - mondja Meiszterics János. A vadak többségét ráadásul egy több mint 20 éve idejáró osztrák csapat ejtette el.

Gelencsér Gábor, hivatásos vadász, Tapsony és Vidéke Petőfi Vadásztársaság:
- Az eddigi négyet, amit elejtettek, 9 és 10 kiló közöttieket, illetve a 10 felettieket, sajnos az övéket is elvitték. Továbbá van egy magyar bérvadász csoportunk, aki 10 éve van a vadásztársaságnál és nekik egy darabot, ami 10 kiló fölötti, úgyhogy ez nagyon rossz reklám, főleg, hogy a vendégek egyből látják, hogy milyen állapotok uralkodnak.

A vadászok hozzátették: a trófea csak annak érték, aki meglőtte. A tolvajnak maximum néhány tízezer forintja származhat belőlük, ha eladja. Kilójáért 5 és 9 ezer forint közötti összeget fizetnek. A vadásztársaság egyébként 500 ezer forint nyomravezetői díjat is felajánlott annak, aki hasznos információval rendelkezik a tolvajokról. Az üggyel kapcsolatban kerestük a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot is. Mivel folyamatban lévő ügyről van szó, nem kívántak nyilatkozni. Szerettük volna azt is megtudni, igaz-e, hogy nem ez volt az egyetlen trófearablásos eset Somogyban? Kérdésünkre nem kaptunk választ.

Forrás: Hiradó