A szarvasbőgés idején különleges élményt kínálnak az erdők, hiszen a szarvasbika bőgése jelzi, eljött a szarvasok párzásának ideje.

Erre az eseményre hívták az Ipolyerdő Zrt. Királyréti Erdészetének munkatársai a természetkedvelő és különleges erdei élményre kíváncsi látogatókat szeptember 19-én szombaton.
A kirándulás gyülekező helye a Kismarosi erdei vasút állomás volt, ahonnan 140 érdeklődő indult a kisvasutas utazással egybekötött alkonyati túrára. Királyrétről erdőpedagógusok és erdészek a lehető legnagyobb csöndben, több csoportban vezették fel a csapatot a közeli Széles-mező nevű nyílt területre, mely a szarvasok kedvelt tartózkodási helye. A fegyelmezetten várakozó csoportok a nap leszálltával több irányból is meghallották az egymásnak válaszolgató gímszarvas bikák hangját.

Utána, Rácz Dominik, Európa bajnok szarvasbőgő mester különböző bőgés típusokat mutatott a jelenlévőknek tülök és porszívócső segítségével. A résztvevők felejthetetlen élménnyel gazdagodva térhettek vissza az időközben leszállt teljes sötétségben.

A túra végén különleges agancsokat és agancsból készült tárgyakat lehetett kézbe venni, majd melegítő tea és zsíros kenyér lila hagymával várta a kifáradt vándorokat a királyréti állomáson. Ott József

Forrás: Ipolyerdő Zrt.