2015-ben jelentősen bővült az erdei közjóléti létesítmények köre.
Erdei közjóléti létesítménynek minősülnek azok az erdőben található berendezések, amelyek az erdő látogatójának pihenését, kikapcsolódását szolgálják és térítésmentesen használhatók. Ilyen létesítmény – többek között – az erdei pihenő- és kirándulóhelyeken elhelyezett pad, asztal, esőbeálló, tűzrakóhely, szemétgyűjtő, tájékoztató tábla, erdei kilátó.
Az erdőgazdálkodók számára egy rendelet alapján lehetőség nyílt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az erdei közjóléti létesítmények megvalósításához támogatást igényelni.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal illetékességi területén található erdőkben 5 új kirándulóhely, 11 pihenőhely és 2 erdei autóspihenőt alakítottak ki, padokkal, asztalokkal, tűzrakóhelyekkel, esőbeállóval, tájékoztató táblákkal.

Ezentúl 9 erdei tanösvényt jelöltek ki, ahol elsődlegesen az ott elhelyezett tájékoztató tábláknak van fontos szerepe abban, hogy az érdeklődők számára hasznos ismeretekkel szolgáljanak az erdőről és az erdőgazdálkodásról.
Legjelentősebb beruházásnak az erdei kilátók tekinthetők, amelyből 12 épült, valamennyi jelentős méretű, magasságuk meghaladja a 11 métert.

Forrás: MON