Az Északerdő Zrt. a Mókus Odú erdei falatozóval és a Lillafüredi Pisztrángteleppel karöltve idén is megrendezi garadnai disznótorát és pisztrángtelep-bemutatóját 2016. február 20-án, szombaton.


A garadna-völgyi kisvasút menti „gasztronómiai élmények” iránt érdeklődő utasainknak reggel különvonatot indítunk Miskolcról, hogy időben érkezhessenek a garadnai végállomás mellett megrendezett disznótorra. A disznótor eseményeivel párhuzamosan szakvezetéses erdei séta indul a nemrégiben megújult Pisztráng Tanösvényre, ahol akár halvásárlásra is lehetőség lesz.
A program keretében reggel 9:15 órakor különvonat indul Miskolc-Dorottya utca állomásról Garadnára. A garadnai érkezés után a Mókus Odú zsíroskenyér-falatkákkal, teával és pálinkával fogadja a vendégeket, majd kezdetét veszi a disznótor. Az eseményeknek ezúttal nem lesz része maga a szúrás, de a perzselés, tisztítás, hurka- és kolbásztöltés hagyományos folyamatát megismerhetik vendégeink. A malac feldolgozásával párhuzamosan szakavatott erdész vezetésével erdei séta indul a nemrég megújult Pisztráng Tanösvényre. A séta ezúttal betér a messze földön híres Lillafüredi Pisztrángtelepre is, ahol a telep bemutatása során a telepvezető tart majd élvezetes előadást a garadna-völgyi pisztrángtenyésztés múltjáról és jelenéről.

A pisztrángok jegyében telt séta után Garadnára visszatérve disznótoros ebéddel várja vendégeit a Mókus Odú. A hazatérésre a nap folyamán a fővonalon közlekedő menetrend szerinti személyvonatok vehetők igénybe, melyek közül az utolsó 15:15 órakor indul majd Garadnáról Miskolc-Dorottya utca állomásra. Különvonatunk szerelvénye az időjárásnak megfelelő összeállításban, zárt és fűtött személykocsikból fog állni, Mk48-as mozdonyvontatással.

Forrás: Északerdő Zrt.