Június 23-án Kaszó, az Év erdésze verseny országos döntője után, helyet ad az Országos Erdészeti Egyesület 148. Vándorgyűlésének is, amelyen Dr. Bitay Márton a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára ünnepi beszédet mond és felavatja az első kaszói Vándorgyűlés emlékére készített kopjafát.

Június harmadikán különleges fotótárlat nyílt, „A Kiskunságtól, a Kalaháriig” címen, a Keszthelyi Helikon Kastélymúzeum vadászati részlegén. A tárlat Fabó Ferenc és Józsa Fábián 25-25 természetfotóját mutatja be a látogatók számára július 5-ig.

Az V. Szarvasgombás Ételek Főző- Sütő versenyét, Arthur Troop emlékére rendezik meg július 29-én, Jászszentandráson az IPA (International Police Association) rendezésében a Magyar Szarvasgombász Szövetség közreműködésével.

A Vadászati Kulturális Egyesület Diana Vadászhölgy klubjának nógrádi tagozata, idén is megrendezi a kifejezetten gyermekeknek szánt programját, június 10-én, a Baglyaskő-Vár Természetvédelmi látogatóközpontban (Salgótarján).

Klasszikus és népzenei koncertek mellett szakvezetéses erdei séták és ismeretterjesztő előadások is várják az érdeklődőket július 1. és 9. között a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozaton.

Az Országos Magyar Vadászkamara Heves megyei Területi Szervezete, a Heves megyei Vadásztársaságok Szövetsége és a parádi Önkormányzat minden érdeklődőt szeretettel vár a jeles eseményen Parádfürdőn, július 8-án (szombaton).

Pénteken és szombaton Sepsiszentgyörgyön és Árkoson szervezik a VII. Székelyföldi Vadásztalálkozót.

A Gemenc Zrt. látványos programsorozattal várja a természet kedvelőit pünkösd idején