Az MME és a jászsági Sasközpont szervezésében idén 3. alkalommal kerül megrendezésre a Sasnap, melyhez idén a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság is csatlakozik hortobágyi helyszínekkel.

Idén immáron XVI. alkalommal várjuk a madárbarátokat a Tatai Öreg-tó partjára, a télköszöntő Tatai Vadlúd Sokadalomra.

A Budakeszi Vadaspark jóvoltából idén is ingyenes szakvezetéseken lehet testközelből megismerkedni a Bibliában szereplő állatokkal, a velük kapcsolatos tudnivalókkal és az őket övező történetekkel. És mindehhez csupán egy előzetes regisztráció szükséges.

A Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztálya és az Erdészeti Tudományos Bizottság a Magyar Tudomány ünnepe rendezvénysorozathoz kapcsolódva “Innováció az erdő-, vad- és faanyag-gazdálkodásban” címmel tudományos ülést rendez az MTA Székház Felolvasótermében (1051 Budapest, Széchenyi tér 9. I.) november 17-én, csütörtökön, 10 órás kezdéssel.

Különvonatokat indít a Mikulással és a Krampusszal az ÉSZAKERDŐ Zrt. által üzemeltetett Pálházi Állami Erdei Vasút 2016. december 3-4- 5-6-án 10:00 és 14:00 órakor.

Látványos fotó-tehervonatozást rendezett az Északerdő Zrt. a Lillafüredi Állami Erdei Vasút lillafüredi fővonalán, szombaton.

Kedves Kollégák! Mellékelve küldök egy meghívót a december 13-ai vadász szentmisére és az azt követő orgona- és vadászkürt koncertre, a helyszín a Mátyás-templom.

A Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztálya 2016. november 30-án (szerdán) 18:00 órai kezdéssel tartja az idei év záró rendezvényét, amelyen „Nagymacskák nyomán” címen hallhatnak előadást az érdeklődők.