diana vadászhölgy klub programPROGRAMJAINK 2010.
Programjaink helyszíne és/vagy időpontja a szervezés során változhat, melyről időben értesítjük tagjainkat.

Az itt felsoroltakon kívül több megyében rendezünk koronglövészetet és egyéb programokat, melyről levélben értesítjük az adott megyében regisztrált Diana Vadászhölgy Klub tagokat.

2010. május 8. 10 órától Vadászati Kultúra Napja

Budapest, Orczy Park (1089 Budapest, Orczy út 1.)


A Vadászati Kulturális Egyesület 2010. május 8-án, délelőtt 10 órai kezdettel Budapesten, az Orczy Parkban tartja a „Vadászati Kultúra Napja” című éves főrendezvényét, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. A színes és változatos színpadi programok – melyeken vadászkürtösök, neves színészek, ismert előadók szórakoztatják a nagyérdeműt – mellett vadászkutyás-, solymász- és íjászbemutatót is láthatnak. A főzőversenyen hazánk legkiválóbb „vadász-szakácsai”, az immár hagyományos Bársony István prózamondó versenyen pedig általános és középiskolás fiatalok mérhetik össze tudásukat. A Diana Vadászhölgy Klub kézműves foglalkozásaival, kosárfonóval, keramikussal, arcfestéssel és vadásztotóval szintén a kicsiket célozza meg. A Szakmai Fórum keretében dr. Balázs István vadászati-vadgazdálkodási szakértő, valamint dr. Nyikos Attila fegyverszakértő-ügyvéd tart „fogadóórát”, azaz válaszol a kérdésekre. A „Művész-sátorban” közismert vadászírók és képzőművészek várják az irodalom vagy a festészet iránt érdeklődőket egy baráti beszélgetésre. Az étel- és italkóstolók, valamint a vadászati kiegészítők, könyvek, emléktárgyak vására egész napra tartalmas időtöltést és kellemes kikapcsolódást ígér a vadászoknak, és családtagjaiknak.

2010. június 3. „A vadgazdálkodás időszerű kérdései” konferenciasorozat soron következő előadása

Budapest, Mezőgazdasági Múzeum (XIV. ker. Városliget, Vajdahunyadvár)


Megtiszteltetésnek érezzük, hogy az OMVK Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottságának felkérésére az évek óta zajló konferenciasorozat következő állomásán a VKE Diana Vadászhölgy Klubjának eddigi tevékenységéről, célkitűzéseiről tarthatunk előadást. A rendezvényen várhatóan közel 300 szakember előtt adhatunk tájékoztatást a vadászhölgyek elmúlt 7 évben végzett munkájáról, az általuk elért eredményekről.

2010. június 06. 10 óra VII. Országos Diana Kupa koronglövő verseny

Csongrád, Cseh István Lőtér


Hegyes Zoltán úr kedves meghívásának köszönhetően az immáron VII. alkalommal megrendezésre kerülő Diana Kupa országos koronglövő versenyt idén Csongrádon, a rendkívül színvonalas Cseh István Lőtéren rendezzük meg.

A verseny izgalmait megelőzően házigazdánk, Hegyes Zoltán úr tart rövid gyakorlatias előadást a koronglövés „mesterségéről”, illetve arról, hogy mire figyeljünk, amikor sörétes fegyvert választunk magunknak.

A versenyen való részvételt a Diana Vadászhölgy Klub tagjainak ingyenesen biztosítjuk. Kérünk mindenkit, hogy részvételi szándékát előre jelezze Bán Beatrixnél a (30) 962-0930 vagy a (70) 702-5164 telefonszámon. A résztvevőknek szükség esetén kedvezményes szálláslehetőséget tudunk biztosítani, de kérek mindenkit, hogy időben jelezze ottalvási szándékát.

2010. június 24-27. Diana Vadász-tábor


Bővebb információ a mellékelt tájékoztatón.

2010. június 28.- július 4. Vadásztábor gyerekeknek Telkibányán


Bővebb információért keressétek Bótáné Batta Olgát a (70) 702-5207 telefonszámon.

2010. július 17-18. Diana Találkozó és Izabella Napi Emlékülés


Az idei év kiemelkedő programja a 2010. július 17-18. között megrendezésre kerülő Diana Találkozó és Izabella Napi Emlékülés lesz, melyet közösen szervezünk a Gemenc Zrt-vel.


2010. július 17-én 12:30 órától állófogadással kezdődik a karapancsai Kastélykertben megrendezésre kerülő zártkörű Dianák Találkozója. A rendezvény fővédnöke Habsburg-Lotharingiai Sarolta magyar királyi hercegnő, Karapancsa egykori főhercegi tulajdonosának unokája. A tervezett előadássorozat a vadászhölgyekről szól, természetesen a vadászhölgyeknek és meghívott vendégeinknek. A konferencia végeztével megtekinthetjük a Kiskastélyt, majd este bográcsos, szabadtéri programot szervezünk a Karapancsai Kastélykertbe.

2010. július 18-án nyílt nap keretében zajlik a Vadászünnep, melyen a megnyitót követő Izabella szoboravatás mellett látványos és érdekes programokkal várják a látogatókat. Lesz falkavadászat bemutató, dámalovaglás, kézműves bemutató és természetesen megtekinthető mind a Nagykastély, mind a Kiskastélyban berendezett múzeumi kiállítás is.

Szállást a dávodi Hotel Fortunában tudunk biztosítani, ahonnan a Gemenc Zrt. jóvoltából buszok fuvaroznak majd minket a karapancsai rendezvényhelyszínre. A rendezvényen való részvétel díja 10.000.- Ft, mely tartalmazza a szombati állófogadás és vacsora-, a vasárnapi reggeli és ebéd-, valamint a szállás költségét is.

Kérünk mindenkit, hogy részvételi szándékát legkésőbb 2010. június 30-ig jelezze Bán Beatrixnél a (30) 962-0930 vagy a (70) 702-5164 telefonszámon.

2010. október 29. Szakmai konferencia a Nyírerdő Zrt. területén

Hagyományos szakmai konferenciánkat idén a világhírű dámállománnyal büszkélkedő Nyírerdő Zrt. területén tartjuk. A konferencia keretében hasznos és érdekes előadásokat hallgathatunk meg a Nyírerdő Zrt. szakembereitől a terület adottságairól, jellemzőiről, a vadgazdálkodás feltételeiről, valamint Dr. Szemethy Lászlótól és csapatától a Magyarországon valaha még honos-, mára azonban elvétve megfigyelhető-, illetve különböző programokkal visszatelepíteni próbált vadfajokról (hiúz, farkas, fogoly). A program keretén belül betekintést nyerhetünk a Nyírerdő Zrt. által folytatott nyírfajd programba is.

Szállásról természetesen itt is gondoskodunk, melyről később tudunk bővebb információkkal szolgálni.

A programra korlátozott számban fogadunk el jelentkezéseket. Jelentkezni Bán Beatrixnél a (30) 962-0930 vagy a (70) 702-5164 telefonszámon lehet.