III. HUNT & FISH EXPO Vadászati és sporthorgászati kiállításIII. HUNT & FISH EXPO Vadászati és sporthorgászati kiállítás
2010 május 6 – 9

Temesvár, TIMCO csarnok,

Circumvalaţiunii út, 8 – 12 sz.

A Star Expo az egyedüli szervező Románia nyugati térségében, aki belefoglalta eseménynaptárába a vadászat és horgászat tematikáját. Egyrészt abból meggondolásból, hogy nagyon sok rajongója van Románia ezen térségében, másrészt ez a téma a nagy közönség számára is érdekes.

Első alkalommal, 2008-ban, 38 kiállító volt jelen Romániából és Magyarországról, a látogatók száma pedig meghaladta a 17.000. 2009-ben már 45 kiállító volt jelen. Ezek Romániából, Magyarországról, Bulgáriából, Lengyelországból és Németországból érkeztek. A látogatók pedig megtekinthették a standok mellett a vadászkutya betanítást, vadászkutya parádét, virtuális vadász lőteret, fácán kiállítást, illetve a Szegedi Vadászok Baráti Köre által készített vadász ételeket.

Nagy érdeklődésnek örvendett a vadász fegyvereknek szánt szektor, amely a fegyverekről szoló információk mellett, felvilágosítást nyújtott a releváns jogszabályokról, főleg arról, hogy mi megengedett és mi nem, amikor vadászunk, illetve horgászunk.

Ezenkívűl a látogatók a társszervezők, a temesvári Hortikultúra Egyetem, a temesvári Erdészeti Hivatal, illetve a Temes megyei Vadászati és Horgászati Egyesület szakembereivel beszélgethettek.

A látogatók száma meghaladta a 20.000, köztük pedig jelen voltak az Oktatási és Kulturális Minisztérium képviselője, a Mezőgazdasági, Erdőgazdálkodási és Vidékfejlesztési Minisztérium képviselője, a Temes Megyei Tanács elnöke, a temesvári Mezőgazdasági és Állatorvosi Tudományegyetem rektora.

A szervezők és kiállítók reménye, hogy 2010-ben, immár harmadik alkalommal a látogatók megértik és miért ne, gyakorolják a vadászatot és sporthorgászatot, mint egy nemes emberi foglalatosságot, ésszel – valamint természetkímélő és gazdaságilag indokolt módon.

A vadászat és sporthorgászat kedvelői tajákozódhatnak a kiállítás alkalmával a kinológia szakterületéről, a vadászti lövésről, horgász versenyekről, továbbá alkalom lesz új kapcsolatszerzésre.


TELI VADÁSZTÁSKÁT ÉS NYÚJTOTT ZSINÓRT!

További információ:

SC STAR EXPO SRL TEMESVÁR, Înfrăţirii u. 1 sz.

Tel/fax:+40- 256-431015, 487406