savoyai kastélyRáckevén rendezik meg 2010. november 15-21 között a „Sisi és a vadászat” hetét.
Már a helyszín is meglepő: Sisi és a ráckevei kastély? Hiszen sohasem járt ott… De a kastélyt a császári család adományozta jeles hadvezérének a török elleni hadjáratait elismerve. Odafelé, Kiskunlacháza határában már tábla hirdeti: Ráckeve 5 km. Ha annak alapján indulna el valaki, akkor bizony keresgélhetne 5 km után, mert jóval később, 8 km után éri el a várost. Ennyit a turisták tájékoztatásáról… De ennek semmi köze ahhoz, hogy Rakszegi Rita, aki dömsödi, és jól ismerjük a rendezvényszervező irodáját, hiszen ő szervezte az első Sisi bált is a Stefániában, most gondolt egy merészet, és Ráckevén rendezi meg 2010. november 15-21 között a „Sisi és a vadászat” hetét.

Ősbemutató a Savoyai Kastélyban

A Sajtótájékoztatóra a kastély gyönyörű milliőjében került sor, ahol a díszvendég Habsburg – Lotharingiai Mihály főherceg volt. Megtisztelte jelenlétével az eseményt Dr. Dávid László Ráckeve polgármesterre, Czerny Róbert a Savoyai Alapitvány vezetője, Czédly Mónika modelltervező, a D’Elia Szalon vezetője, aki a jelenlévő Pál Zsófia színésznőnek a Sisi ruhát tervezte. A Budapesti Gazdasági Főiskolát pedig Dr.Dr.h.c. Gundel János egyetemi magántanár, professzor képviselte. Meghívás alapján a MÚOSZ TGSZ néhány tagja is eljött az eseményre.

A rendezvénysorozat hetében ősbemutató keretében láthatja a nagyközönség Czédly Mónika Sisi ruha rekonstrukcióit „Erzsébet királyné és a divat” címmel. Magyarországon elsőként kerül bemutatásra Sisi 11 db pompás ruhakölteménye, ami egyenesen Németországból, az Aichachi Sisi kastélyból érkezik a Savoyai kastélyba Ráckevére. A polgármester örömét fejezte ki, hogy Gödöllő mellett a kis Duna menti település is rákerül a Sisi kedvelők térképére.

Jelentkezzenek: első bálozónak, Rudolfnak, szakácsnak!

A Rakszegi Rendezvényszervező és Szolgáltató Szalon jelentkezőket vár Rudolf jelöltnek. Ők például részt vehetnek november 16-án délelőtt a Vadász Gála keretében egy szervezett vadászaton, ahol megismerkedhetnek Sisi ükonokájával Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceggel.

A mesterszakács versenyre jelentkező hölgyek és urak a Budapesti Gazdasági Főiskola szakembereivel már október végén összemérik tudásukat és korabeli étkeket fognak készíteni a verseny során. Sisi és Rudolf kedvenc ételei is szerepelnek a repertoáron.

Remélhetőleg sok első bálozó szeretne ennek, a történelmi múlt hagyományát megteremtő és újjáélesztő, a monarchia miliőjét tükröző, különleges eseménynek az aktív részese lenni, ezért számtalan jelentkező lesz közülük is a november 20. Sisi Bálra, ahol, például láthatják az „Inspirációk Erzsébet királyné ruháira” című divatbemutatót is. A bál az érdeklődőknek különleges szórakozást kínál.

Társadalmi szerepvállalás

Az árvízkárosultak javára is szeretnének pénzt gyűjteni, ezért várják a felajánlásokat, hogy a felajánlott tárgyakat, különlegességeket a november 19-i árverésen értékesítsék.

A Sisi Bál tomboláján befolyó összeget pedig a gazdaságilag hátrányos helyzetben élők javára kívánják eljuttatni.

Fel hát a „Sisi és a Vadászat” rendezvénysorozat sikere érdekében!

Elérhetőségek: e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel.: +36-70-332-8852, honlap: www.sisibal.hu

Forrás: Múosz