vaddisznó trófeaRohanó világunkban, ahol egymást érik a konferenciák, találkozók, „mítingek” igazi felüdülés volt a füzesgyarmati polgármester, az Agrár Munkaadói Szövetség és a mögöttük álló szervező csapat kezdeményezése.
Január 28-29-én első alkalommal került megrendezésre a Füzesgyarmati Gazda -ésVadásznapok, melynek a helyi Thermál Hotel Gara Gyógy-és Wellness Szálloda*** adott otthont.

A két napos rendezvény első napja Bere Károly polgármester és kistérségi elnök, Farkas Zoltán országgyűlési képviselő és megyei elnök, valamint Dr. Balogh István az Agrár Munkaadó Szövetség elnökének köszöntőjével kezdődött. Ezt követte a szakmai konferencia, melyen előadást tartott Búsi Lajos a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, Dr. Jáczku Tamás a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatáspolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője, Dr. Ligetvári Ferenc akadémikus, egykori környezet miniszter, aki jelenleg a Szent István Egyetem tanára, és Szél István a Csongrád Megyei Vadászati és Halászati Osztály osztályvezetője. Szó volt a falusi életmódról, a vidéki munkahelyteremtés fortélyairól, a környéket sújtó belvíz kapcsán a víz stratégiai helyzetéről és a vadgazdálkodásról, a vadászok és gazdák viszonyáról a hétköznapi élet kapcsán.

Az estet a Füzesgyarmati Vadásztársaság kiállítása koronázta meg, ahol értékes trófeák, díjak és preparált vadak, valamint a társaság több évtized alatt összegyűjtött fotó dokumentumai tekinthetők meg. A második nap a lazításé és a vidám programoké volt. A kora reggeli órákban, pogácsás-pálinkás köszöntővel kezdődő falusi disznótor közben a szeghalmi hagyományőrző íjász egyesület bemutatója volt látható, majd a hagymásvér és a pecsenyesütés közti időszakban vadászkutyák ügyességi versenyét tekinthették meg a résztvevők. A nap egyedülálló programmal folytatódott, megrendezésre került Magyarország első Malac szépségversenye, ahol a csinos pofika, a sonkás csülök és a kerek pocika elengedhetetlen kellék volt a győzelemhez. Az esti disznótoros vacsora pedig méltó befejezése volt e kezdeményesnek, mely arról szólt, hogy maradjunk emberek egy komoly konferencia közepette is, vegyük észre az élet másik oldalát is, a játékra is szánjunk időt és tiszteljük embertársainkat, akik időt szántak ránk- akár csak annyi időt, hogy elhozták egy verseny erejéig kis malackáikat vagy elolvasták e cikket. Mindenkinek köszönjük.