vadászbálHagyományteremtő vadászbált rendeznek március második hétvégéjén Mindszenten, ahol soha nem volt még ilyen – tájékoztatta portálunkat Lantos Csilla szervező, aki még arról is gondoskodik, hogy vadásztrófeák díszítsék a kulturális központot.

Első alkalommal rendeznek vadászbált Mindszenten, melyre március 12-én 19 órakor kerül sor a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központban. Hagyományteremtő bálról van szó, ugyanis a jövőben minden évben megszeretnénk tartani – kezdte beszélgetésünket Lantos Csilla, a rendezvény szervezője, akitől nem áll messzire a vadászat, hiszen édesapja vadászmester.

„Természetesen ez is ösztönzött, de úgy érzem nincs közösségi életük a helyi vadászoknak és ez a bál az egész éves munkájuknak egy méltó megkoronázása lenne” – fogalmazott a szervező.

Mindezek mellett a lehetőség adott, hogy az egész éves hajtás után a vadászok kicsit ellazuljanak. A szórakozás mellett arra is jut idő, hogy a fehér asztal mellett megbeszéljék az elmúlt év vadászeseményeit, az elejtett trófeákat, s felkészüljenek a következő időszak eseményeire.

A bálra a kulturális központ is teljesen átalakul, ugyanis vadásztrófeákkal, képekkel és fotókkal lesz díszítve. Továbbá, aki szeretné a saját gyűjteményét megmutatni a résztvevőknek, az március 10-11. között leadhatja az intézményben és a bál napján kiállításra kerül.

A rendezvényt vadászkürt nyitja majd meg melyről Héjja Norbert és Héjja Gábor gondoskodik, ami után Makó Endre, a Mindszenti Vadásztársaság elnöke mond köszöntőt. A programok ezzel még nem értek véget, hiszen Bajor tánccal kedveskedik Baranyi Anett és csapata, majd a vacsora közben musical részleteket hallhatnak Szilágyi Annamária színművésztől.

És ha már vadászbál, akkor a vacsoráról is essen szó, ugyanis az előétel fácánleves lesz, majd őzpörkölt és frissensült közül választhatnak a megjelentek.

Forrás: Promenád