kerékpártúra a föld napja alkalmábólKerékpáros túrát szervez a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja a Föld napja tiszteletére.
Kerékpárral fedezhetik fel a Gemenci erdő holtágait a kirándulók nagyszombat napján. 2011. április 23-án Pörbölyről, a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjából 10.00-kor indul a túra. A kerékpárosok először a Nyéki-Holt-Dunai tanösvényt járják be, majd a Bátai-Holt-Dunánál a madármegfigyelő toronyból a vízimadarak életébe kaphatnak bepillantást a túravezető segítségével. Báta településre érkezve a Fekete Gólya Ház kiállítását is megtekintik, ezután 15.30 körül érkeznek vissza az Ökoturisztikai Központba a kerekezők. A szervezők előzetes bejelentés alapján, 2011. április 22. 15.00-ig tudják a részvételt biztosítani. Indulás előtt korlátozott számban kerékpárkölcsönzésre is lehetőség nyílik.

A program:

10:00 A Nyéki - Holt- Dunai tanösvény bejárása, majd a Bátai- Holt-Dunánál a madármegfigyelő toronyból vízimadarak megfigyelése túravezető kíséretében.

13:00 Bátán a Fekete Gólya Ház megtekintése
.
15:30 Várható érkezés Pörbölyre.
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS BEJELENTKEZÉS
Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ
7142 Pörböly, Bajai út 100.
Tel: +36 (74) 491-483
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ezt az email címet a spamrobotok ellen védjük, megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript használatát