szegedi vadasparkHúsvét vasárnapján és hétfőjén a Szegedi Vadaspark igazi vadászatra várja a látogatókat.
Mindkét nap reggel 9-től természetesen nem állatokra kell lesni és lőni, hanem a park területén elrejtett tojásokat kell megtalálni. Ha valaki talál egyet, akkor még csak félig teljesítette a „feladatot”, mivel minden tojáson egy-egy kérdés található, mely egyrészt a vadaspark állataihoz, másrészt az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) Emberszabású Kampányához kapcsolódik.

A feladatokhoz mindenki megtalálhatja a maga segítségét a vadaspark területén elhelyezett ismeretterjesztő táblákon is. A megtalált tojást a Természetvédelmi Oktatóközpontnál kell leadni, ahol a kérdésre adott helyes válaszért cserébe ajándékot kapnak. A vadászat fáradalmai után 11 órától szintén a Természetvédelmi Oktatóközpontban népművész segítségével ismerkedhetnek az érdeklődők a különböző tojásfestési praktikákkal és húsvéti hímestojást is készíthetnek maguknak. Ehhez azonban az is szükséges, hogy teli vagy kifújt tyúktojást is hozzanak magukkal.

Húsvét hétfőn számos egyéb módon tehetik majd próbára a látogatók az ügyességüket. A rendezvény médiatámogatója, a Rádió 88 állomásain számos meglepetés, érdekes feladatok várják a játszani vágyókat, valamint a szegedi Játékdzsungel is jelen lesz a hétfői napon. A program további támogatói: a National Geographic Kids folyóirat és a TESCO.
Húsvét vasárnapra és hétfőre jegyet elővételben is lehet, sőt érdemes vásárolni!

Forrás: Szeged Ma