erdei vasútAz ország egyik legnépszerűbb kirándulóhelye az EGERERDŐ ZRT. által üzemeltett szilvásváradi Szalajka-völgy, mely pályázati forrásból teljesen megújul.
 Már számos beruházási elem kialakítása, építése megvalósult. Többek között elkészült az új, interaktív elemekkel kibővült szabadtéri erdészeti múzeum, illetve a vasúti kocsik és az állomásépületek is új külsőt kaptak.

A pályázat részeként hibridhajtást kapott egy MK 48-as mozdony, mellyel a nagyközönség a 2013. március 29-ei szezonnyitó ünnepségen is találkozhat.

Az ünnepségen beszédet mond dr. Jung László, az EGERERDŐ ZRT. vezérigazgatója. Ezt követően lehetőség nyílik minden kedves látogatónak az új, természetbarát mozdonyra felszállni, benne fényképet készíteni. Ezután a vendégek és látogatók vonatra szállnak és elindulnak a Szalajka-völgybe, egészen a megújult végállomásig. Visszafelé sétát terveznek erdészeti szakvezetéssel. Az erdész kollégák a frissítő séta közben bemutatják a völgy látványosságait, a gyönyörű, újra bővizű Fátyol-vízesést, azok történetét és természetesen a megújult attrakciókat.

Ha érdekli, esetleg szeretné lefényképezni, hogy milyen lett a mozdony új külseje és milyen műszaki újdonsággal szerelték fel, vagy csak szeretné megcsodálni a téli Szalajka-völgyet, szeretettel várják Önt is az ünnepségre 2013. március 29-én, 11:00-kor a szilvásváradi Fatelep megállóban.

Remélhetőleg az időjárás senkit nem akadályoz meg abban, hogy ellátogasson erre az eseményre, hiszen a Szalajka-völgy minden időben csodás látványt nyújt.

Forrás: ForestPress