Június 17-én az időjárás megkímélte a Simasági Május 1. Vadásztársaság vadászházának udvarán gyülekező tömeget. A sürgés-forgás oka a vadásztársaság megalakulásának 50. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepség volt.


Az ünnepi esemény vadászkürtös térzenével kezdődött, majd a Vadászhimnuszt követően a társaság elnöke, Galavics Ferenc köszöntötte az egybegyűlteket, külön kiemelve a három jelenlevő alapító tagot, akik megtisztelték jelenlétükkel a jubileumi rendezvényt.
A beszédekben elhangzott, milyen fontos az összetartás, a jeles elődökre való emlékezés, és az idősebbek tudásának, szemléletének átadása, a jövő nemzedék számára.
Östör Vilmos, egykori elnök részletesen bemutatta a patinás vadásztársaság történelmét, az 1967. júliusi megalakulástól kezdve, egészen napjainkig.
Az 50. „születésnap” alkalmából a megyei önkormányzat és az Országos Magyar Vadászati Védegylet elismerő okleveleket nyújtott át a társaságnak, több évtizedes munkájának dicséreteként.
Az elhunyt vadásztársak tiszteletére emelt emlékhely megkoszorúzását követően a vadászházban berendezett kiállításra terelődött a figyelem, amely az elmúlt 50 év emlékeiből, fotóiból és trófeáiból állt össze. Családias körben, a „régi szép idők” felemlegetése, az anekdotázás éjszakába nyúlóan folytatódott.

További képek itt!

Forrás: Vadászlap