tanyasi66Százhúsz rászoruló családnak, illetve egyedül élőnek gyűjtöttek adományokat a Hajdú-Bihar megyei Halápon és Nagycserén.

A tanyasi karácsony elnevezésű rendezvényen találkozhattak az adományozók és adományozottak. A szervezetek, cégek és magánszemélyek 1,3 millió forint értékű adományt gyűjtöttek össze.

2011-ben döntött úgy a Zrínyi Miklós Vadásztársaság és a helyi rendőrőrs, hogy kiemelt figyelmet fordít a tanyákon élőkre. 2013 óta minden évben megrendezik az Adventi Tanyasi Tarácsonyt Nagycserén és Halápon. Ekkor adják át a helyi összefogással összegyűjtött adományokat és kínálnak meleg ételt a rászorulóknak.



Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke azt mondta: az összefogás illik a keresztény emberhez. Idén tizenkilenc szervezet mellett magánemberek is csatlakoztak a jótékonysági akcióhoz. „Minden évben várakozással tekintünk a szervezésre, de olyan jó megélni ezt az önzetlenséget, a jóra való törekvést” – mondta Both Tibor főszervező.

Minden adományozó százhúsz csomagot vitt, amivel százhúsz nagycserei és halápi családon segítenek a szervezők. Debrecen önkormányzata is adományozott. Széles Diána alpolgármester azt mondta: ez az összefogás példaértékű. „Látszik az, hogy milyen szoros együttműködés és milyen közösségi élet van ebben a városrészben. Ez minden városrész számára nagyon komoly minta és példa lehet. Az, hogy több, mint húsz szervezet csatlakozik egy adventi akcióhoz, ez mutatja azt, hogy Debrecen egy gondoskodó város, gondoskodó emberek lakják” – hallhattuk Széles Diánát.

A most átadott csomagokkal csaknem négyszáz ember ünnepét teszik szebbé Nagycserén és Halápon.

Forrás: Dehir