szentes2Számtalan ingyenes programmal várták az érdeklődőket a Csongrád Megyei Vadásznapon. A rendezvényen a szakmai a tartalom mellett a ,,civileken” volt a hangsúly, a gyerekeket szerették volna közelebb hozni a természethez.

Szokatlan hangokra ébredhettek szombat reggel a szentesiek, kürtszó harsant a megyeháza előtt. Aggodalomra azonban nem volt ok, nem az Erzsébet téri parkban kezdődött meg a vadászidény, a „Vaddisznó a terítéken” dallamát fújták a kürtösök a város szívében, majd egy fogaton járták be Szentest, hogy ezzel harangozzák be a vadásznapot.

Nem kellett kétszer kürtölni, a ragyogó időben özönlöttek a kíváncsi látogatók a Kurca-part Kalandparkba, ahol a szakmai programok mellett rengeteg ingyenes kísérőrendezvény várta az érdeklődőket. Leginkább a gyerekek voltak a célközönség, a rendezvény nem titkolt célja volt, hogy megismertesse a legifjabb generációt a természet szépségeivel.

– Második éve vagyok kamarai elnök, ez a második alkalom, hogy családi nappá szerveztük a vadásznapot. A gyerekeket helyeztük a középpontba, hogy közelebb kerüljenek a természethez, formáljuk a szemléletüket. A játékos feladatokon keresztül megismerhették a vadvilágot, az állatok viselkedését, a vadászhagyományokat – mondta el a rendezvényről Gémes László, a Csongrád Megyei Vadászkamara elnöke.

– A visszajelzések alapján a vadászok is jól érezték magukat, volt alkalmuk kicsit beszélgetni, megállni, megpihenni a mindennapok rohanásában. Az ilyen rendezvények összehozzák az embereket, közösséget építenek. Mindenki hozzátette a magáét, a csengeleiek például palacsintát sütöttek a gyerekeknek – összegzett a kamarai elnök.

A kicsiket nem csak palacsinta várta, a programok sokaságában szinte el lehetett veszni: a bemutatók és koncertek mellett ki lehetett próbálni a kalandpark attrakcióit, de volt trófeakiállítás, kisállat-simogató, lézeres és légpuskás lövészet is, és több állomásos pecsétgyűjtő kaland is várta a gyerekeket. Vigh-Iglódi Kata öt és kilenc éves fiaival jött el a vadásznapra, Áron és Kornél épp az állomások között cikázott, keresték a megfejtéseket.

– A fiúk kipróbálták az akadálypályát és paintball lövészetet is, de a vadászéletet bemutató festményeket is megnézték. A nagyobbnál a paintball volt a favorit, a kicsinek pedig az tetszett a legjobban, hogy megsimogathatott egy vadászkutyát.

Forrás: Délmagyar