gyor12019. augusztus 24-én került megrendezésre a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Göbös-majori központjában a Győr-Moson-Sopron Megyei Vadásznap, amelynek fővédnöke dr. Nagy István agrárminiszter, tiszteletbeli fővédnöke pedig dr. Orbán Péter ny. rendőr altábornagy.

A programot a Soproni Lővéri Vadászkürtösök játéka nyitotta meg, amit a vadászok és a zászlók bevonulása követett a mise helyszínén. A Hubertusz misét Henczel Szabolcs, Szany község plébánosa celebrálta, amit a hivatalos megnyitó követett. Ezen köszöntőt mondott Zambó Péter, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára, majd az eseményfolyamot dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnökének szavai nyitották meg.

Az idei évben megrendezett vadásznapon sor került a vadászati kitüntetések átadására, majd az új vadászok ünnepélyes fogadalomtételére, amelyen térségünkből ifj. Akácos Gábor és Tar Bence került hivatalosan is a társaság soraiba. A programokban gazdag napon volt korongvadászat, íjászbemutató, légfegyveres és lézerlövészet, lovas solymászbemutató, vadelhozó verseny, sétakocsikázási lehetőség, főzőverseny és számtalan gyermekprogram is.

Forrás: Cyberpress