vadaszati kerekasztalA Vadászfegyverek–Fegyvervadászok rendezvénysorozat keretében, „Vadászati Kultúra Magyarországon” címmel kerekasztal beszélgetést rendeztek 2019. november 23-án a kápolnásnyéki Halász-kastélyban.

A beszélgetésen L. Simon László országgyűlési képviselő, Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára, Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője és Bors Richárd, az EGY A TERMÉSZETTEL Vadászati és Természeti Világkiállítás szakmai igazgatója osztotta meg gondolatait a hallgatósággal.

A beszélgetés résztvevői kiemelték a vadászat szerepét a kultúrában, a 2021-es Vadászati Világkiállítás és kísérő rendezvényeit részletezték, említve a hatvani Vadászati Múzeum fontosságát, valamint a vadászati irodalom, az ipar- és képzőművészet szerepét, a vadászat–természet kapcsolatát.

Az egyhetes rendezvény keretében a kastélyban található kiállítás bemutatta a magyar tűzfegyvertörténet évszázadait, valamennyi vadász, lövész, gyűjtő, fegyverek iránt érdeklődő számára izgalmas tartalmat nyújtott.

Forrás: OMVK