rendorseg helyszineloA Nyírbátori Rendőrkapitányság orvvadászat és lopás bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást F. F. 62 éves nyírbátori és J. G. 34 éves bátorligeti lakosok ellen.

A nyomozás adatai szerint a két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy vadászatra való jogosultság nélkül vadakat ejtettek el 2023. július 28-án éjjel a Bátorliget külterületén lévő erdőben.

A vadászterületre F. F. engedéllyel tartott két vadászfegyverével érkeztek egy terepjáró típusú személygépkocsival. Az önjelölt vadászok két őzbakot, és egy vadnyulat ejtettek el, amelyeket a gépkocsi csomagtartójába tettek, és J. G. bátorligeti gazdasági épületéhez vitték.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói és a felkérésükre közreműködő Terrorelhárítási Központ munkatársai a két fegyveres férfit a bátorligeti ingatlanon az elejtett vadak elrejtése közben tetten érték és elfogták A két férfit a Nyírbátori Rendőrkapitányságra előállították, ahol orvvadászat bűntett és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták.



A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek. A rendőrök az elejtett vadakat lefoglalták, és visszaszolgáltatták a területileg illetékes vadásztársaságnak.

Forrás: Rendőrség