KRF segítség az árvízkárosultaknakAz észak-magyarországi régióban kialakult árvízi helyzet miatt segítséget és anyagi támogatást nyújt a Károly Róbert Főiskola a károsultaknak.
50 gyermeknek biztosít teljes körű szállást, étkezést, programokat, utazást és pedagógusi felügyeletet 2 hétre a Károly Róbert Főiskola (a károk enyhítési időszakában).

Már tegnap megérkezett az 19 felsőzsolcai kisgyerek, akiknek családját és házait súlyosan érintette az árvíz.
A fotók a tegnapi adományátadásokat mutatja be. Először a Miskolci Városi Sportcsarnokba kitelepített lakosoknak vittük a vacsorát, majd az érintett hallgatóinknak és hozzátartozóiknak. A gyerekek tegnap este érkeztek a Hotel Opálba. Az intézmény azoknak a családoknak nyújt segítséget, akik nem tudják hova elhelyezni a helyreállítási időszakban a gyermekeiket.
Ma 1 óra körül érkeznek az edelényi gyerekek és csatlakoznak a többiekhez. Hétfőn még egy busszal tudunk hozni kicsiket és minden alkalommal egy busznyi felajánlást viszünk.

Ezúton szeretnénk tolmácsolni a felsőzsolcaiak szívből szóló és meghatódott köszönetét mindazoknak, akik segítettek, vagy segíteni fognak!

Minden adomány (KRF, KRSZI) célba érkezett.

Abban kérjük a segítségüket a munkatársaknak, hogy mostantól inkább pénzadománnyal támogassák az 50 kisgyerek táboroztatását.
A felajánlásokat Balázs Brigiékhez lehet eljuttatni.

Példátlan támogatásban részesülnek az árvíz okozta károkban érintett leendő és jelenlegi hallgatók is. A költségtérítéses képzésben tanuló hallgatók esetében a 2010/11 évi tandíjat vállalja át a főiskola, míg az állami finanszírozásban résztvevő diákokat a kollégiumi költségektől mentesíti az intézmény a következő tanévre vonatkozólag.

A 4/2010. számú rektori körlevél alapján az árvízhelyzet miatt 2010. tavaszi félév vizsgaidő-szakának vége meghosszabbodik azon hallgatók részére, akik az árvízi védekezésben érintettek. Az árvízi védekezésben érintett hallgatók jegyzői, vagy munkáltatói igazolás birtokában vizsgázhatnak 2010. augusztus 23-tól szeptember 3-ig. A vizsgaidőpontokra a GTR-be kell bejelentkezni (a vizsgaidőpontok a GTR-ben megtekinthetőek 2010. július 15-től), és a jegyzői, vagy munkáltatói igazolás a vizsgáztatónak kell bemutatni a vizsga megkezdésekor, enélkül a vizsga nem kezdhető meg.

A KRF Klub szombat este SEGÉLYPARTY-t szervez.
Minden belépő árából 1 ZSUGOR ÁSVÁNYVIZET vásárlunk és juttatunk el a buli után a felsőzsolcaiaknak, ahol még várhatóan hosszú ideig nem tudják visszakapcsolni az ivóvizet. A KRF hallgatói és Gyöngyös fiataljai szombat éjjel bulizva segíthetnek: http://www.krfklub.hu/

A Gyöngyösi TV, a Dió Rádió, a Heves Megyei Hírlap segítségével az egész várost bevontuk a gyűjtésbe, melynek a központja a KRF lett: http://www.facebook.com/video/video.php?v=1128670472684

Továbbra is várjuk azon munkatársak jelentkezését, akik jövő hét folyamán 1-2 napra le tudnak jönni az érintett területek lakóinak segíteni a helyreállításban.