fényes nappal lopták el a vadászfegyvereketMásfél év alatt már a harmadik fegyverlopást követték el Hatvanban. Az áldozat ezúttal újfent egy vadász, akinek a kára több százezer forint.
Sötétzöld színű terepjáró vesztegel a homlokrakodó munkagép szomszédságában. Azon a bizonyos napon ugyanígy pihentek egymás mellett a járgányok a hatvani Gyurkovicsék Zrínyi és Tabán úti sarkon fekvő portáján. Csütörtök délután volt. István gazda két vadászfegyvert rakott be a terepjáróba, egy söréteset meg egy golyósat. Éppen vadászni indult volna, de kicsit még visszament a házba: a fiára várt, akit előbb ki akart fuvarozni az autóbuszhoz. Amikor a fiatalember végre elkészült, akkor a férfi gyorsan magához vette a lőszereit, és már indulhattak is kifelé.

– Fiam, hová tűntek a puskák? – csattant fel az udvaron István. A megszólított persze honnan is tudta volna szegény, hiszen jó ideje ki sem nézett a házból. Valaki viszont járhatott a portán, amíg odabent készülődtek, ugyanis mindkét fegyvernek lába kelt.

Az ő lábuk meg szinte földbe gyökerezett. Azon törték a fejüket, hogy ki vihette el a puskákat. Legkevésbé a szólásbeli nyulat gyanúsították – Gold, a tizenegy éves airedale terrier ezt aligha tűrné, igaz viszont, hogy az emberektől azóta tart egy kicsit, amióta évekkel korábban rossz szándékú, hívatlan személyek könnyfakasztó spray-vel lefújták.

István gazda egyet tudott: azonnal be kell jelentenie a fegyverlopást. Úgy is cselekedett. A hatóságnál azután hamar meg is kapta a magáét, amiért őrizetlenül hagyta a két puskát: most két évig nem vadászhat, mert visszavonták a fegyvertartási engedélyét. Mi több, a megmaradt fegyvereit sem tarthatja magánál – megőrzésre már át is adta azokat a közeli vadászboltba. Azóta, mint a leszerelésre várakozó kiskatonák, vágja a centit: „már csak” százhárom hét, és újra hódolhat kedvtelésének.

– Előkerültek már a tolvajok meg a puskák?
– Ugyan – legyint Gyurkovics úr –, se hírük, se hamvuk. És még azt terjesztik az emberek, hogy talán én adtam túl rajtuk. Arcpirító rágalom. Mióta az eszemet tudom, vadász vagyok, és erről a szenvedélyemről sosem mondanék le a magam elhatározásából.

Másfél év alatt ez már a harmadik fegyverlopás volt Hatvanban. Korábban egy másik vadászt és a Lokomotív sportlövőit is megkárosították.

Forrás: Heol