Sándor Gyuri edzNem Csank János az egyetlen a magyar labdarúgó társadalomban, akinek egyik nagy szenvedélye a vadászat. Sándor György, a Videoton játékosa a vidi.hu-nak elmondta, gyermekkora óta szívesen száll be a hajtásba, ha pedig minden jól megy, hamarosan puskája is lesz.

- pepsifoci.hu - Csank Jánosról köztudott, nagyon szeret vadászni, Sándor György kapcsán eddig kevésbé volt ismert ez a nem éppen mindennapi hobbi. A Videoton alapembere hamarosan maga is lőhet állatokra.

– Gyerekkoromban kezdődött a szerelem a vadászattal. Köztudott, hogy családunk kárpátaljai, ahol nagyapám és édesapám is vadászott, így engem is "megfertőztek". Mivel kevés volt a kutya, kellettek emberek is a hajtáshoz, tehát beálltam, s ott rohangáltam. A mai napig, ha otthon járunk Kárpátalján, elmegyek apróvad vadászatokra, ahol most is szívesen szállok be a hajtásba. Közben figyelek, tanulok. Én magam még nem lőttem, egyelőre nincs engedélyem, de ha minden jól megy, ez a régi vágyam nemsokára teljesülhet. Úgy másfél hónapja, itt Fehérváron beiratkoztam egy tanfolyamra, amelynek a végén megkaphatom a fegyvertartási engedélyt, s végre vehetek egy saját puskát. Ha aztán meglesz a vadászjegyem is, akár beléphetek egy társaságba, s magam is lőhetek vadra. Nemrégen hatalmas élményben volt részem, amikor egy régi Videotonos focistával, Fejes Lászlóval elmentem Nádasdladányba, ahol vadlesre ültünk. Vaddisznóra, rókára mentünk, de végül Laci egy szarvast ejtett el – mondta a futballista a vidi.hu-nak.

Forrás: Pepsifoci