sólymászbemutatóA Magyarországon is gazdag, mintegy ötezer éves múltra visszatekintő hagyományos vadászati mód olyan világörökségekkel együtt került a listára, mint például a kínai fametszetek, a mediterrán konyha, vagy a pekingi opera.
A solymászattal, a madaraikat tisztelő és szerető solymászokkal is találkozhatnak mindazok, akik a jövő hét végén kilátogatnak a X. Tatai Vadlúd Sokadalomra.

Az országos természetvédelmi fesztiválon solymászbemutató keretén belül ismerkedhetnek meg az érdeklődők a solymászat szakmai fogásaival, a solymászok életével, és testközelből csodálhatják meg a sólymokat, ezeket a fenséges madarakat.

A vadludak tiszteletére minden év utolsó novemberi szombati napján megrendezésre kerülő Tatai Vadlúd Sokadalom sok színes programmal várja az érdeklődőket. A teleszkópos madármegfigyelés, a madárgyűrűzési bemutató, a természeti témájú előadások, az életkép festés, az állati jó bemutató, az ökoturisztikai programajánlók és az esti csillagászati programok mellett, a gyerekeket ökojátszóházzal is várják a szervezők.

A rendezvény helyszínén látható majd Máté Bence fotókiállítása is. A BBC Wildlife Magazin és a londoni Természetrajzi Múzeum kiírásában "Az év természetfotósa 2010" világcímet nemrégiben elnyerő természetfotós előadással egybekötött album bemutatóval is jelentkezik a X. Tatai Vadlúd Sokadalom programsorozatának keretén belül.

A fesztivál programjairól részletesen a www.vadludsokadalom.hu oldalon találnak információkat az érdeklődők.

Forrás: 168 Óra