négy vaddisznót mészárolt le az orvvadászBarbár módra mészárolt le négy vaddisznót egy férfi Világoson, az orvvadászt a hétvégén fogták el a rendőrök az Arad Megyei Sportvadászok és -halászok Egyesület tagjainak az együttműködésével.
Turla Viorel főfelügyelő, az Arad Megyei Rendőr-felügyelőség fegyverekkel és lőszerekkel foglalkozó szakosztályának a vezetője a Nyugati Jelennek elmondta, az orvvadász a szó szoros értelmében széttrancsírozta az erdőben a szerencsétlen vadakat, amelyeket a speciálisan betanított vadászkutyái segítségével csalt tőrbe. A férfi lándzsával és baltával végzett az állatokkal, a felhasznált eszközöket (többek között késeket) megtalálták a környékbeli erdőben.

Az orvvadászt vasárnap este érték tetten a világosi vadászcsoport tagjai, a férfi az erdőben nyúzta meg és darabolta fel az idén tavasszal született állatok egy részét, melyek húsát feltételezhetően feketén értékesítette volna.

Turla főfelügyelő szerint a világosi 42 éves férfire az elmúlt időben számtalan panasz érkezett már a helybeliektől, többek között azért, mert kecskéi általában a tilosban legelésztek, komoly károkat okozva a termésekben. Másrészt a környékbeli erdőben több csapdát is találtak, melyeket feltételezhetően a vadorzó helyezett el. A férfinak minden bizonnyal nem ez az első ilyen kihágása, a helybéliek közül többen elismerték, hogy gyakran kínált eladásra vadhúst.
A körülbelül 2000 euróra becsült vadakat az említett egyesület illetékesei vitték el, a férfi ellen bűnügyi eljárás indult orvvadászat miatt. A rendőrnyomozók elmondták, sokféle orvvadásszal találkoztak már, de ehhez fogható barbárságot még nem tapasztaltak.

Forrás: Nyugati Jelen