halálos balesetet okozott az őzA vadásztársaság szerint a járművezetőknek alapvető kötelezettsége, hogy a szabályokat betartsák és az útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek.

- Nagyon sajnáljuk a kedden történteket, ám néhány fontos tényezőt nem szabad figyelmen kívül hagyni - közölte Jámbor László, a Fertő-táj Vadásztársaság elnöke. - Az úton harminc kilométeres sebességkorlátozó, valamint a vadveszélyre felhívó tábla is el van helyezve. A rendőrségi tájékoztatás alapján, a jármű vezetője ezeket nem vette figyelembe, és a megengedettnél jóval gyorsabban közlekedett.

Jámbor László a konkrét eset kapcsán felhívta a figyelmet: abban az esetben, ha vad ugrik, lép az autó elé, akkor lehetőség szerint ne rántsuk félre a kormányt. Maradjunk az úton, fékezzünk, a frontális ütközésnél nagyobb az esélye, hogy kisebb sérüléssel, anyagi kárral ússza meg a jármű vezetője a balesetet. Erdős területen, főként sötétben pedig fokozottabban kell odafigyelni.

- Néhány száz forintért már beszerezhetők az úgynevezett vadriasztók - folytatta az elnök. - Ez a szerkezet a menetszél erejét felhasználva, már száz méterekről elriasztja a vadat. Így
is csökkentve az ütközés esélyét.

A soproni tűzoltók kedden kora este fél hat után pár perccel kaptak jelzést, mi szerint közlekedési baleset történt Sopronkőhidánál a Páneurópai Piknik felé vezető úton. Információnk szerint egy Nissan fának ütközött, majd az árokban állt meg. A kiérkező mentők azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A tűzoltók feszítő vágó segítségével emelték ki az jármű vezetőjét az autóból. Az ügyben vizsgálat indul – tudtuk meg a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletén. Mivel a karambolos gépjármű közelében elütött őz hevert, feltételezhető, hogy vadbaleset történhetett. A tragédiának nem volt szemtanúja.

Forrás: Nyugatmagyar