omvkAz elnökségek egyhangúlag elfogadták, hogy az OMVK és az OMVV 2012. márciusára elkészíti a Nemzeti Vadgazdálkodási Programot, melyet átnyújt a vidékfejlesztési miniszternek azzal, hogy azt jóváhagyás végett a kormány elé terjessze.
Felelős: Pechtol János 

Az OMVK és az OMVV a területi, illetve megyei szervezetei közreműködésével elkészíti a vadászati törvény, illetve végrehajtási rendeletének módosítására vonatkozó javaslatát, melyet jövő év tavaszán átad a vidékfejlesztési miniszter részére.
Felelős: Dr. Székely István 

Az elnökségek egyhangúlag elfogadták, hogy az illetékes hatóságoknál kezdeményezik azon adminisztratív feladatok OMVK-hoz történő átadását, melyekkel az államigazgatási apparátust tehermentesíteni lehetne, ugyanakkor könnyítené a vadgazdálkodók és a vadászok ügyintézését. A konkrét feladatok átadását írásban kezdeményezik a hatóságoknál.
Felelős: Pechtol János 

Az OMVK és OMVV Elnöksége egyhangúlag elfogadta, hogy a 2012. évi Országos Vadásznap augusztus 25-én a Győr-Moson-Sopron megyei Szanyban kerüljön megrendezésre.
Felelős: Dr. Jámbor László 

A Kamara Elnöksége egy ellenszavazat mellett elfogadta, hogy Bács-Kiskun megye székházvásárlás céljából 3.000.000 Ft kölcsönt kapjon az Elnökség által korábban elfogadott Kölcsönszabályzat feltételeinek megfelelően.
Felelős: Dr. Székely István és Bakos Rozália 

A Kamara Elnöksége egy ellenszavazat mellett elfogadta, hogy a Mosonmagyaróváron készülő Fekete István emlékmű létesítését 150.000 Ft-tal támogatja, ugyanakkor forráshiány miatt egyhangúlag elutasította Sánta Gábor kérelmét, melyben egy Fekete István kötet megjelentetéséhez kérte a Kamara támogatását.
Felelős: Pechtol János és Bakos Rozália

Forrás: OMVK