hubertus nap, herman ottó szakközépHubertus-napot tartottak kedden a szombathelyi Herman Ottó Kertészeti, Környezetvédelmi és Vadgazdálkodási Szakképző Iskolában Az elsős vadásztanulókat is felavatták.

Régi, szép hagyomány a Herman Ottó Kertészeti, Környezetvédelmi és Vadgazdálkodási Szakképző Iskolában, hogy az elsős malacokat vadásztanulóvá avatják a negyedikes kanok. Így volt ez a Hubertus-napon is. A diákok délelőtt szakmai programokon vehettek részt: Márkus Tibor vadászpuskaműves a 19. és 20. század vadászpuskáiról beszélt a fiataloknak, majd Mesterházy József vadászati felügyelő az iskola egykori kiváló diákja a vadászati joggal kapcsolatos visszaélésekről tartott előadást.

Ezután az iskola hat legjobban lövő diákja koronglövészetben mérhette össze tudását: a Hubertus-kupának végül Hódosi Erik végzős vadgazdálkodási technikus tanuló örülhetett. A nap leglátványosabb és legfelemelőbb programja a kastélyparkban, fáklyák fényénél megtartott ünnepség volt, amelyen az esküt tett elsősöket vadásztanulóvá avatták.

Forrás: Vas Népe