fegyvereket találtak a vadászokA szennyvízcsőben elrejtett puskák orvvadászaton korábban már megbukott gazdáját a rendőrök őrizetbe vették, lakásán további fegyveralkatrészeket találtak.
A rendőrséget szerdán délelőtt értesítette a cecei vadásztársaság vadászmestere arról, hogy Cece határában elrejtett lőfegyvereket találtak. A fegyvereket - egy browningot, egy cseh kispuskát, valamint egy golyós mausert - egy 54 éves férfi rejtette el. A férfi, aki korábban már megbukott orvvadászat közben, egy szennyvízcsőbe dugta a puskákat, majd avarral takarta be rejtekhelyét.
A vadászok nem sokkal a fegyverek elrejtése után értek a helyszínre, a férfi autóját át is vizsgálták, de a puskákat csak azt követően találták meg, hogy elrejtőjüket elengedték. A rendőrök házkutatást tartottak az 54 éves sárbogárdi férfinál, s további fegyveralkatrészeket találtak. A lefoglalt lőfegyvereket és alkatrészeket szakértő vizsgálja. A férfival szemben lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt indult eljárás. A gyanúsítottat őrizetbe vették, s kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Forrás: HavariaPress