dianák disznótoronA Jász-Nagykun-Szolnok megyei Dianák 2011. december 10. -én Tiszaörsön gyülekeztek Lengyelné Gyöngyi jóvoltából, disznótoros napra a helyi Lovastanyán.
A fogadó pálinka és kemencében sült pogácsa után neki láttunk a hagymás vérnek, ami bizony nagyon finomra sikeredett. Egyéb elfoglaltságok miatt fokozatosan jöttek a Diana társaink és hozzátartozói. Összesen 15 fő résztvevő volt a programon. A tiszaörsi asszonykórus egy nagyszerű karácsonyi hangulatot idéző műsorral kedveskedett nekünk és Betlehemezésben is volt részünk a helyi gyermekek előadásában. Ezek után kötetlen beszélgetések között a disznóvágással kapcsolatos tevékenységeket követtük nyomon. Délben sült pecsenyét ettünk hagymás krumplival. A Mikulás jöttét is vártuk, mert bizony kis apró meglepetést is tartogattunk egymásnak. A mangalica disznóból remek vacsora készült : orjaleves, sült hurka- kolbász és töltött káposzta.

Nagyon jól sikeredett a napunk, ezt az igazi csapat erősítő programot tánc mulatsággal zártuk.

Köszönetet mondunk Lengyel Miklósnak és Lengyelné Gyöngyikének, hogy szervezésével és odaadó munkájával, anyagi felajánlásával egy felejthetetlen napot ajándékozott nekünk.

Tóth Aranka