vadászfegyvereket loptakMintegy hárommillió forint értékben műszaki cikkeket, ékszereket, informatikai eszközöket, engedéllyel, lemezszekrényben tartott vadász- és maroklőfegyvereket, valamint hozzájuk tartozó lőszereket lopott el négy fiatal Székesfehérváron egy családi házból; őrizetbe vették őket.

A tulajdonos távollétében történt betörés felderítésében – mivel éles lőfegyverek is eltűntek – a székesfehérvári rendőrkapitányság nyomozói mellett az Alba akció alosztály tagjai is közreműködtek.

Az ingatlan kerítésén kiugráló, az általuk a fegyverek szállítására használt gitártokkal a kezükben távozó fiatalokat többen is látták. Az ő közreműködésükkel, valamint a betörés helyszínéhez közeli szakközépiskola – ahol a négy fiatal is tanult – kamerafelvételei alapján azonosították szerda délután az egyik, 17 éves székesfehérvári fiút.

A lakásukban tartott házkutatáson egy ágyneműtartóból több, a betöréskor eltulajdonított fegyver és egyéb tárgy került elő. Ugyancsak elfogott társainál – egy 18 éves bakonycsernyei, egy 18 éves tápiószentmiklósi és egy 19 éves mezőkomáromi diáknál – a házkutatáskor, illetve egyikük kabátzsebében további fegyvereket, lőszereket találtak. Az ellopott holmik azonosítása még tart, de úgy tűnik, hiánytalanul előkerültek az értékek. Az eljárást szakértők bevonásával folytatja a rendőrség.

Forrás: MTI