elefántokat öltek az orvvadászokHosszú, gyötrelmes halált halnak a vadorzók áldozatául eső elefántok Kamerunban: január közepe óta mintegy négyszáz ormányost öltek meg orvvadászok.
A Nemzetközi Állatjóléti Alap tájékoztatása szerint a nyugat-afrikai országban egyre aggasztóbb méreteket ölt az elefántok elejtésére irányuló vadorzás. Az ország északi részén lévő Bouba Ndjida Nemzeti Parkban véres konfliktus robbant ki a orvvadászok és az állatok védelméért küzdő kameruni hadsereg között: néhány napja heves lövöldözés tört ki a katonaság és egy elefántcsordára támadó vadorzók között.

Az orvvadászok tíz állatot megöltek, de a lövöldözésben egy katona és egy vadász is életét vesztette, két másik katona pedig megsebesült.

A legtöbb leölt állat még fiatal, viszonylag kicsi az agyaruk. Az elefántokat rendkívüli brutalitással végzik ki. Sharon Redrobe állatorvos szerint néhány állat még valószínűleg életben volt, amikor agyarukat és ormányukat machetével lecsapták.

Az ormány megcsonkítása arra utal, hogy a tettesek Szudánból vagy Csádból származnak, ott szokás ugyanis, hogy ezeket a testrészeket trófeaként, nyakdíszként viselik.

Forrás: MTI