kórházba vitték a vadászgyilkostP. Máriót a tököli rabkórházba szállították, nyilatkozatot is aláírt, hogy senki nem bántotta.
A tököli rabkórházba szállították a múlt pénteki, különös kegyetlenséggel elkövetett magyarlukafai vadászgyilkosság gyanúsítottját – értesült a Dunántúli Napló. A mozsgói P. Márió ugyanis furcsa sérüléseket szenvedett, állítása szerint azonban nem bántotta senki – erről egy nyilatkozatot is aláírt.
A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) sajtóirodája szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy P. Máriót vasárnap helyezték el egyszemélyes zárkában a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A férfi alhasi fájdalmakra panaszkodott; az orvosi vizsgálat megállapította, hogy lépén kismértékű sérülés található, amely közvetlen orvosi beavatkozást nem igényelt. A javasolt orvosi megfigyelést a tököli Büntetés-végrehajtás Központi Kórházában hajtják végre, a fogvatartottat hétfőn szállították oda - olvasható a közleményben.

Kiemelik: P. Máriót a büntetés-végrehajtási intézetben nem bántalmazták; sérüléséről írásban úgy nyilatkozott, hogy az nem a fogva tartás ideje alatt keletkezett.
Mint arról már beszámoltunk, pénteken két vadászt lőttek le Magyarlukafa határában. Egyikük, a 44 éves, Balogh László életét vesztette. Az elkövetéssel gyanúsított, tettét beismerő P. Máriót nem sokkal ezután elfogták a rendőrök, és vasárnap előzetes letartóztatásba is helyezte a bíróság.
Mint megírtuk, a szigetvári férfi a lövéseket követően még életben volt, telefonálni próbált, és P. Márió ezt látva késsel vágta el áldozata torkát.

Forrás: NOL