lefoglalt fegyverekNőtt az orvvadászok száma Somogyban.
Kemenszky Péter szerint a magyarlukafai gyilkosság után zéró toleranciát kell hirdetni az orvvadászok ellen, akik eddig is folyamatosan kárt okoztak a vadászoknak és az erdészeknek.
Csak Somogyban tavaly 100 millió forint értékben zsákmányoltak vadat. Szakemberek szerint csak akkor változhat a helyzet, ha súlyosabb minősítést kapna a most lopással egyenértékű orvvadászat.

Gyászolók állnak a magyarlukafai vadászgyilkosság áldozatának temetésén Zsibóton (Szigetvár), a Domolosi-tó partján, az elhunyt barátai által emelt emlékkőnél.

A vadászgyilkosság péntek délelőtt történt a baranyai Magyarlukafa és Vásárosbérc között. Két vadász vadetetőt ment feltölteni, amikor egy elejtett szarvas tetemére bukkant. Nyomára akadtak az orvvadásznak is, akit kérdőre akartak vonni, ezért üldözőbe vették. Az orvvadász a menekülés során – feltehetően egy kis kaliberű fegyverből – tüzet nyitott rájuk.
Az egyik vadász a helyszínen belehalt mellkasi és nyaki sérüléseibe, telefonon segítséget kérő társát mentőhelikopterrel szállították kórházba. A fiatal férfinak a tüdeje sérült meg. A Pécsi Tudományegyetem traumatológiai klinikáján megoperálták, felépülésére jó esély van.
A rendőrök nagy erőkkel indultak a helyszínre, a nyomozók a közelben fogták el a büntetett előéletű feltételezett elkövetőt, akit előállítottak, kihallgattak, majd őrizetbe vettek.
A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon hétfőn sajtótájékoztatón számolnak be az ügy részleteiről, a nyomozás állásáról.

Forrás: Kapospont/Haon