viszik a gyilkos orvvadásztA rendőrség és a büntetés-végrehajtás is tagadja, hogy felügyeletük alatt szenvedett léprepedést P. Márió. Az emberöléssel gyanúsított orvvadász most a tököli rabkórházban lábadozik. Eközben felesége sok pénzért új ügyvédet fogadott, a túlélőhöz pedig a vadászkamara elnöke látogatott el Pécsre.

P. Máró első ügyvédje, Répás Roland hétfőn adta vissza megbízását elfogultság miatt, mert mint a Pécsi Napilapnak elmondta, jól ismerte a meglőtt vadászt. A gyanúsított családja kénytelen volt új ügyvéd után nézni, így találtak Herke Csongorra. A megbízást csütörtök reggel kötötték meg, amelyen jelen volt P. Márió felsége, fia, apósa és anyósa is, akik arra számítanak, hogy fény derülhet rá, ki és miért verte meg Máriót.

A férfit vasárnap délután erős hasi fájdalmakkal szállították a Pécsi Tudományegyetem traumatológiai klinikájára.

- Erős hasfájásra panaszkodott, a vérvizsgálatból derült ki, hogy lépnek működési szintje nagyon alacsony, ami arra utalt, hogy megrepedt a szerv - mondta a Pécsi Napilapnak a kórház neve elhallgatását kérő orvosa. – Nagyon rosszul volt, azt mondta, hogy futás közben esett el, de látszott a sérüléseken, hogy feltehetően bántalmazásból származnak a nyomok - tette hozzá az orvos. P. Máriót a tököli rabkórházba szállították, ahol kedden megműtötték, már jól van.

P. Máriót vasárnap délelőtt helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, ott még láthatóan semmi baja sem volt, ezért valószínűleg vasárnap délután történhetett valami, amiről sem a rendőrség, sem a büntetés-végrehajtás nem árul el semmit. P. Márióval aláírattak egy nyilatkozatot, hogy a büntetés-végrehajtási intézetben nem bántalmazták, és sérülése nem a fogvatartás ideje alatt keletkezett. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának közleményből az is kiderül, hogy a férfi egyszemélyes cellában van elhelyezve, befogadásakor külsérelmi nyomokat nem észleltek a testén. Ebből arra is lehet következtetni, hogy sérülései a befogadása, vagyis vasárnapi előzetes letartóztatása után keletkeztek. Ezt támaszthatja alá az is, hogy P. Márió este már korházban volt. A Baranya Megyei Rendőr Főkapitányság közleménye szerint elfogása, előállítása és fogvatartása közben rendkívüli esemény nem történt. Itt logikusan merülhet fel a kérdés, hogy a rendőrségen mi számít rendkívüli eseménynek és mi számít szokásosnak. Természetesen nem lehet kizárni, a férfi állítást sem, hogy futás közben elesett és úgy verte be a hasát. Azt nem sikerült kiderítenünk, hogy a pécsi börtönben hol volt lehetősége sportoláshoz és a véletlen eleséshez P. Máriónak.

A meglőtt vadőrt csütörtök délután a kórházban meglátogatta a Magyar Vadászati Kamara elnöke Feiszt Ottó, aki egy vadászattal kapcsolatos könyvet vitt ajándékba a támadásban megsérült L. Zoltánnak (22).

– Most volt száz éves a Nimród újság, a könyvben a lap legjobb cikkei vannak kiválogatva, remélem, hogy lábadozása alatt és után is örömmel forgatja majd – tette hozzá Feiszt Ottó, aki szerint a férfi állapota kielégítő, már elhagyhatta az intenzív osztályt, remélhetőleg néhány hét múlva hazamehet.

P. Máriót több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják és előzetes letartóztatásba helyezték, amiért múlt pénteken, Magyarlukafa közelében egy vadászt hidegvérrel megölt, egy pedig meglőtt, miután felfedezték, hogy elejtett két szarvast.

Forrás: Pécsi Napilap