kapitális trófea és elejtője paul rabraucherTöbb hónapos egyeztetés után Paul Rachbauer csütörtökön végül átvette az Olajbányász Vadásztársaságtól azt a trófeát, amelynek viselőjét még tavaly szeptemberben sebezte halálra.

Az osztrák vendégvadász által ejtett gímszarvas az elmúlt vadászszezon második legnagyobb tömegű agancsát hordta.

A megállapodás létrejötte után a zalai erdőben lőtt állat kapitális trófeájának átadására a tegnap délelőtt ünnepélyes körülmények közt került sor a lovászi vadászháznál, ahol Kondákor József elnök lapunk kérdésére válaszolva elmondta: a Paul Rachbauer által ejtett gímszarvas valójában lényegesen nagyobb trófeát hordott, mint aminek elejtését az osztrák vendégvadász eredetileg tervezte.

Miután ennek az ára is jóval nagyobb összeget tesz ki, így a történész-muzeológusként dolgozó osztrák férfi egy kis időt kért az ehhez szükséges anyagiak előteremtésére. A trófea átvételéről végül több hónapos egyeztetést követően olyan kompromisszumos megállapodás született, amely végül mind a két fél számára elfogadhatónak bizonyult.

A 15,04 kilogrammos - s ezzel az elmúlt szezonban a tömegét tekintve a második helyen álló, de pontszáma alapján is az élmezőnybe tartozó - trófea az osztrák férfi vadászházának az ékessége lesz. Paul Rachbauer egyébként a kapitális bikát a Szécsisziget és Iklódbördőce közötti területen, még tavaly szeptember elején sebezte halálra. Az osztrák vendégvadász hat éve jár vissza rendszeresen Zalába, a lovászi vadásztársasághoz, s legnagyobb sikerei is a zalai térséghez kötődnek. Egy-egy szezonban eddig általában egy közepes méretű szarvasbikát, valamint több őzbakot szokott kilőni. A tegnapi trófeaátadó ünnepségen az ausztriai férfi azt is elmondta, 2012 őszén is vissza kíván térni, hiszen az eddigi tapasztalatai mind kedvezőek.

Forrás: Zalai Hírlap